Здраве и красота

Симптоми, които игнорираме, а не трябва!

На пръв поглед безобидни, а говорят за влошено здраве!

23.06.2014г. / 17 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много често игнорираме различни сигнали, които организмът ни дава, за да ни подскаже, че не сме добре. Заради ангажираното ежедневие, заради тромавостта на здравната система и поради куп други причини, много хора отлагат посещенията при лекаря си, а и много от тях не забелязват знаците, които на пръв поглед може да изглеждат безобидни, но всъщност да подсказват за здравословен проблем.

Кои са предупредителните сигнали, които не трябва да игнорирате?

Често се сблъсквате с кожни проблеми

Казват, че вътрешното здравословно състояние влияе на кожата. Може и да има нещо вярно, защото ако постоянно страдате от кожни проблеми, като акне, екземи, обриви и т. н., вероятно те са провокирани от някаква причина.

Кожата реагира на храната, която ядем, така че това също може да е причина за влошеното й здраве, но ако се храните здравословно, причината може да е друга. Кожните проблеми често имат връзка със стреса, претоварването, някои видове инфекции.

Вашата урина има тъмножълт цвят

Чистата урина има лек оттенък в жълто. Ако тя стане по-тъмна и пенлива, това говори за някаква инфекция. Винаги обръщайте внимание на цвета, вида и мириса на урината. Тя подсказва за някакъв проблем и не е задължително да чувствате болка, за да е налице някакъв проблем, инфекция или заболяване.

Свързани статии

Имате постоянен сърбеж по кожата

В повечето случаи това се дължи на някаква алергия, но прекомерният сърбеж по кожата е симптом на заболяване на черния дроб. Ако лекарствата срещу алергия не спират сърбежа, е необходимо незабавно да посетите лекар, за да изключите вероятността от чернодробни проблеми.

Тялото ви има форма на ябълка

Наднорменото тегло е безспорно вредно в много аспекти. Но хората, чието тяло има форма на ябълка, са по-податливи на здравословни проблеми като цяло . Те са изложени на риск от сърдечносъдови заболявания и диабет. Натрупванията на мазнини около талията утежняват допълнително положението и са предпоставка за метаболитни заболявания и други, свързани с тях.

Чувствате постоянна умора

Ако не спите достатъчно качествено, вероятно умората не ви напуска заради това. Но ако този проблем е постоянен, това би могло да подсказва, че имате проблеми с щитовидната жлеза. Тя има пряка връзка с чувството на бодрост и енергийните нива в организма.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )
ne sam 4ela mnogo po tezi temi, predpolagam 4e ima doza istina v napisanoto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
МНого вярна и полезна информация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар