Здраве и красота

Как да се справите с неприятната вагинална миризма?

Правете промивки с масло от чаено дърво

19.08.2014г. / 16 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Вагиналната миризма е често срещан проблем. Тя може да се дължи на редица фактори, като развитието на бактерии, предавани по полов път заболявания, гъбични инфекции, лоша хигиена.

Когато миризмата е съпроводена и с други неприятни симптоми, като зачервяване, обилно течение с различна текстура и цвят,  сърбеж добре е незабавно да се консултирате с лекар.

В останалите случаи неправилната диета, носенето на синтетично бельо и дехидратацията също могат да променят вагиналната миризма. Освен консумацията на чай от ванилия, вижте още няколко трика са справяне с нея. 

Цитрусови плодове

С консумацията на пресни цитрусови плодове под формата на сокове или на плодова салата, вие ще бъдете в състояние да детоксикирате вредните токсини. По този начин ще бъдете по-малко податливи на различни видове инфекции и винаги ще ухаете свежо. 

Консумирайте амла

Амлата е невероятно естествено лекарство, което е използвано в продължение на векове за прочистването на пикочната система, подобряване на храносмилането, подобряване функциите на черния дроб и други. Богато е на витамин  С и спомага за контрола на бялото течение, което често е и причинител за появата на неприятен мирис.

С консумацията на амла в пресен вид или на прах добавена към смутита, вие ще поддържате една здрава вагинална среда и няма да имате неприятен мирис. 

Кисело мляко

Друга добра съставка, която може да се използва при лечението на вагинални миризма е кисело мляко. То е богато на Lactobacillus. Това е бактерия, която помага да се възстанови нормалното вагинално  ниво на рН.

След  нивото на рН се балансира, няма да страдате от наличието на неприятна вагинална миризма. Консумирайте всекидневно от него. 

Масло то чаено дърво

Маслото от чаено дърво има противогъбично действие и  антисептични свойства и ефективно се справя с неприятната вагинална миризма. Добавете от него няколко капки към водата за дамския душ и си направете вагинална промивка.

Свързани статии

Също така може да потърсите в аптечната мрежа и интимен сапун със съдържание на етерично масло от чаено дърво. 

Сода 

Сода за хляб е друга съставка, която може да се използва, за да се балансира нивото на рН в тялото. След като нивото на рН е балансирано, проблемът с  вагиналната миризма ще бъдат решен. В чист съд сложете вода, в която разтворете малко количество сода. След това се подмийте.

Някои жени правят тази процедура в леген сядайки за няколко минути във водата с разтворена сода. Тази мярка помага ефективно  при гъбични инфекции. 

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
vsi4ko opira do finansi - koga kakvo moje6 da si pozvoli6 ot tezi hubavi ne6ta i problema e re6en
отговор Сигнализирай за неуместен коментар