Здраве и красота

Алтернативни употреби на клечките за уши

Как да ги използваме за разкрасяване?

06.10.2014г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лекарите са единодушни, че почистването на ушите с клечките, които се продават за целта е повече вредно, отколкото полезно. Но за какво тогава да използваме клечките за уши? Има няколко идеи, които все пак оправдават производството на клечките за уши.

Вижте как можете да използвате памучните клечки за разкрасяване?

Направете си малки парфюмни стикове

Вместо да мъкнете тежки опаковки с парфюми и дезодоранти, можете да напоите няколко клечки за уши с любимия си аромат и да ги затворите в найлонова торбичка. Така когато имате нужда от освежаване, просто разтривате една клечка по врата и китките, за да съживите поизветрелия от сутринта аромат.

Прилагане и отстраняване на грим

Ако изгубите или изхвърлите старите си апликатори за грим, не се притеснявайте. Можете да ги замените спокойно с клечки за уши. С тяхна помощ можете да нанесете сенките за очи в екстремни ситуации или да коригирате изцапаните зони със спирала за очи, например.

Изглаждане на червилото


Много често се случва червилото да не се нанесе равномерно от първия път. Получават се струпвания и съответно празни прозиращи участъци. Разнесете червилото с помощта на клечка за уши, за да изравните цвета.

Свързани статии

Премахване на петна от боядисване

Когато боядисвате косата сами у дома, винаги се цапате с боя по челото, около бузите и ушите. Неминуемо е. Понякога почистването е трудно. Тези упорити петна могат да се премахнат много лесно без да повредите цвета на косата по деликатен начин.

Натопете клечка за уши във водороден пероксид и сода за хляб. Разтрийте засегнатите места и почистете.

Почистване на маникюра

При лакиране често се случва да изцапаме кожичките с лак заради треперенето на ръката. На помощ идват памучните краища на клечките за уши. Напоени с малко лакочистител, те са удобен вариант да премахнем излишния лак без да увредим маникюра.

Опушен грим

Знаем, че за него се иска специално майсторство. Не всеки може да си прави сам опушен грим, той изисква намеса на гримьор, ако искаме да се получи съвършен грима ни. С помощта на клечки за уши можете да размажете добре грима и да предизвикате опушен ефект.

Клечките за уши вършат еднакво добра работа както за сенки, така и за молив за очи.

Снимки: Thinkstock

Коментирай
Свободно време