Здраве и красота

Тайните на перфектния фон дьо тен

Как да изберем правилния нюанс?

16.11.2014г. / 09 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивият грим се дължи на перфектна техника, селекция на правилните цветове, които да отиват на комбинацията коса-кожа-очи и не на последно място, на добра основа.

Подходящият фон дьо тен е ключовият продукт едновременно за ежедневен грим и за официално-вечерен.

Опушените очи и плътните устни изпъкват най-добре на фона на чиста и здрава кожа и именно заради това ви представяме най-важните стъпки при избора на фон дьо тен.

Ако се колебаете, вземете по-светлия фон дьо тен.

Това е добро решение, защото дори и да не е вашият цвят, много по-лесно е леко да потъмните с бронзант или пудра, отколкото да се опитвате да изсветлявате.

Освен това, доста по-голяма е вероятността да не сте преценили добре нюанса на светлината в магазина и да се окаже, че по-светлият е именно този цвят, който търсите.

Свързани статии

Не тествайте върху китката на ръката, а върху челюстта.

Това е много по-добър вариант, тъй като цветът на кожата е различен на отделните части от тялото. Задължително се съобразете и със светлината, на която тествате, като най-добрият и сигурен начин е да поставите малко количество и да изчакате, докато излезете на дневна светлина.

Доверете се по-скоро на врата си, отколкото на лицето.

Това е добър съвет, чието обяснение отново се дължи на различните цветове на кожата. Причината е, че лицето е много по-изложено на слънце и има тенденцията да потъмнява по-бързо, отколкото вашата шия. Не използвайте върху цялото лице.

Приемайте фон дьо тена си по-скоро като вид коректор, с който да заличите дадени несъвършенства, отколкото като маска, с която изцяло да прикриете кожата си. Не забравяйте и друго, колкото повече продукти нанасяте върху своето лице, толкова повече го излагате на риск от замърсяване и запушване на порите.

Коментирай