Здраве и красота

Изненадващи начини за редукция на коремните мазнини

С кои хранителни продукти да успеем да намалим талията?

18.08.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коремните мазнини са не само загрозяващи фигурата, но и опасни за здравето. Натрупването на мазнини в областта на корема, кръста и малкия таз води до повишен риск от диабет, сърдечносъдови заболявания, хормонални проблеми и метаболитен синдром. 

Някои храни допълнително предизвикват подуване на стомаха и червата, което прави коремът ви да изглежда още по-огромен. Как да се справите с този проблем?

Има някои храни, които спомагат за намаляване на коремните мазнини и подуването. Кои са те?

Семена на копър (фенел)

Копърът е благоуханна подправка с множество полезни свойства. Има лек вкус и аромат. Наситен е с фибри, магнезий, калций и желязо, което го прави изключително полезен. Съставките в него стимулират храносмилателната система. Това облекчава подуването на корема и топи коремните мазнини. 



Сьомга

Казват, че за да преборим мазнините трябва да ядем повече мазнини, но не какви да е, а полезни мазнини. Такива има в сьомгата. 

Тя е много богата на полиненаситени мастни киселини, които намаляват нивата на кръвната захар и инсулина – основните виновници за трупането на коремна мазнина. 

Сьомгата е източник още на витамин D, който доказано има ефект върху премахването на мазнините по талията и корема. Омега-3 мастните киселини в тази риба също допринасят за редукцията на излишно тегло около корема. 

Яйца

Въпреки че яйцата се считат за причинител на висок холестерол, те помагат за премахването на коремните мазнини. Протеините в яйцата осигуряват дълготрайно усещане за ситост. В тях се срещат още витамин В12 и витамин D – и двата имащи положително действие върху редукцията на мазнините около талията. 

Зехтин

В зехтина също се намират полезни мононенаситени мастни киселини. Те предпазват от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, висок холестерол, високи нива на кръвна захар и натрупване на коремни мазнини. 

Свързани статии

Аспержи

Аспержите помагат при подуване на корема и червата. Те нормализират работата на стомашно-чревния тракт като ускоряват метаболизма. Фибрите в тях регулират перисталтиката на червата и допринасят за извеждането на токсините. Фибрите също имат редуциращ мазнините ефект.

Банани

Големите количества калий в бананите действат като естествен диуретик. Така тялото се освобождава от излишните течности. Това му позволява да се фокусира върху редукцията на излишните мазнини около корема. 

Краставици

Краставиците съдържат много вода. Тя спомага за хидратирането на тялото и намаляване на подпухналостта както около очите и по лицето, така и в коремната област. Освен това в една краставица има средно около 45 калории, което я прави идеална за диета, целяща да намали обиколката на талията. 

Снимки: istock

Коментирай