Здраве и красота

5 етерични масла, които премахват белези

Подхранват кожата и я възстановяват

21.11.2016г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Белези от пъпчици, повърхностни рани или операции. Всички те нарушават красотата на кожатаи понякога ни карат да се чувстваме некомфортно, особено, когато търсим всякакъв начин, за да ги прикрием.

За да се заличи един белег по-бързо, е много важно да се полагат грижи още от самото начало на неговата поява. Споделяме 5 ароматни етерични масла, които да добавяте към козметиката за лице или тяло или да ползвате самостоятелно и които могат да помогнат за намаляване видимостта на белезите.

Масло от семена от моркови

Това масло е отлична грижа за възстановяване на кожата след наранявания, както и за елиминиране на белезите. Подобрява нейния тонус, еластичност, а също така и заличава фините бръчици. Освен че маслото от семена на моркови е добра грижа за белези, то се препоръчва при екзема, псориазис, както и за регулиране отделянето на себум.

Богато е на антиоксиданти, които помагат на кожата в борбата срещу свободните радикали и подобряват способността ѝ да се регенерира след травми.

Масло от здравец

Още едно прекрасно масло за кожата. Благодарение на него кожните клетки се съживяват, контролира се отделянето на себум при по-мазните кожи.

Също така действа противовъзпалително, антисептично, стягащо. Маслото от здравец стимулира и лимфната система, помага за намаляване задържането на излишни течности и елиминира токсините. Значително намалява видимостта на белезите, а нанасяно редовно, спомага и за по-бързото им елиминиране.

Масло от хвойна

Маслото от хвойна действа като мощен детоксикатор. Има успокояващо действие върху различни кожни заболявания като дерматит, екзема и псориазис. Препоръчва се при белези, както и при наличието на целулит.

Масло от роза

Розовото етерично масло е едно от най-полезните масла за здравето и красотата на кожата. То подобрява нейната хидратация, еластичност, кръвообращение, тъй като действа тонизиращо върху капилярите. Редовното нанасяне на розово масло има значителен ефект върху заличаването на белези и бръчки.

Свързани статии

Масло от нероли

Нероли е познато още като портокалов цвят. Маслото получено от него е фантастично средство против стареене на кожата, тъй като стимулира и насърчава регенерацията на клетките. Препоръчва се при третирането на стрии и белези.

Снимка: istock

 

Коментирай
Здраве и красота