Свободно време

Уроци, които научаваме преди да навършим 30

Любовта е повече от чувство, тя е избор

20.02.2015г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ако записвахме всички уроци, които получаваме всекидневно от живота, колко биха били те на брой? Всяка възраст е красива и всяка възраст ни учи на нещо. Но всеки път, когато духваме свещичките на тортата е добре да правим кратка равносметка на това, което сме постигнали до този момент в живота.

За тези от вас, на които им предстои навършването на 30 години са следващите уроци за живота, които трябва да научат.

Парите няма да решат истинските ви проблеми

Парите са средство, с което си купуваме най-необходимото, но те няма да бъдат вашата панацея за проблемите. Не забравяйте, че те могат да ви купят хубав дом, страхотна кола, страхотни обувки, удобства, но всички тези материални придобивки носят краткотрайно щастие.

Истинското щастие го носите в себе си и го откривате в света около вас. Парите няма да ви купят любов и истинско приятелство.

Любовта е повече от чувство, тя е избор

През 20-те си години посрещаме всяка нова любовна тръпка твърде еуфорично. Правим грешни избори, влюбваме се силно и бързо забравяме любовната мъка. На 30 и след това, любовта има друго лице.

Търсим смисъл в нея, тя е избор, нашият избор вероятно за цял живот. Защото колкото повече израстваме емоционално и духовно, толкова повече се променят нашите приоритети, критерии за партньор.

Не приемайте нищо за даденост

Ние често не ценим това, което имаме. Любовта, здравето, щастието, семейството, приятелите, хубавата работа, дори парите, те не са даденост! Всеки ден трябва да се борите за нечия любов, да се грижите за себе си, да оценявате близки и приятели, да полагате усилия в работата, ако искате да бъдете наистина добри в това което правите, да цените парите.

Нищо не е даром и това ще го разберете със сигурност, когато навършите 30.

Бъдете търпеливи

Годините, в които сме най-нетърпеливи към това, което се случва около нас, са 20-те години. Бързаме, когато правим избори, нетърпеливи сме в постигането на успехи в кариерата и т. н. Годините между 20 и 30, които може би са най-важни за формирането ни като личности, ни учат да бъдем търпеливи.

Търпението ще ви е нужно след 30 повече от всякога. Правете планове за бъдещето, предприемайте действия, които са от решаващо значение, пътувайте, наслаждавайте се на живота около вас, но не бързайте. Всичко се случва в точното време, нито по-рано, нито по-късно.

Не може да угодите на всички, а и не трябва

Не очаквайте всички да се съгласяват с вашето мнение, да действат така, както вие бихте постъпили, но и не се опитвайте да угодите на останалите. Бъдете харесвани, уважавани и ценени, но не за сметка на вашата честност и щастие.

Свързани статии

Вашето здраве е най-ценният ви актив

Здравето е безценно, ето защо не бива да го приемате като даденост. Ако до този момент сте си позволявали да хапвате от всичко по много, да консумирате често алкохол, пушите, водите застоял начин на живот, навършвайки 30, е време да направите промяна.

Трайна промяна. Грижете се за себе си всеки ден. Обърнете внимание на храната, спортувайте, не само за да намалите риска от появата на различни заболявания, а защото добрият външен вид е от решаващо значение за вашето щастие и успех.

Невинаги ще получавате това, което искате

Ако до този момент не сте го разбрали, след 30-годишна възраст със сигурност ще прозрете тези думи. Ще имате големи очаквания, мечти, но понякога те ще се провалят или няма да се случат тогава, когато вие очаквате. Понякога несбъднатите наши мечти ни повеждат по правилен път, но това разбираме след време.

Снимка: Thinkstock

Коментирай