Сварете пилешкото месо в подсолена вода. Към него добавете ситно нарязана мащерка и една от главите лук, нарязана на ситно. След като месото започне да се отделя от кокала го извадете и прецедете бульона.

Почистете месото от костите и го накъсайте на едри парчета.

В дълбок тиган загрейте мазнината и запържете нарязаните морков, домат, целина, лук и намачкания чесън. След като се запържат към тях долейте получения по-рано бульон. Намалете котлона и варете до омекване на зеленчуците. Поръсете със сол по преценка.

Нарежете тиквичките на кръгове, а след това на полумесеци. Добавете ги към супата. Варете няколко минути и добавете месото. Варете супата още 10 минути и подправете с останалите подправки. Сервирайте гореща.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: