Свободно време

"София диша" за втори път

23.08.2010г. / 14 31ч.
Аз жената
"София диша" за втори път

На 22 август отсечката от ул. "Граф Игнатиев" до пл."Народно събрание", ул. "Шишман" за втори път беше разчистена от коли. Слънчевият неделен следобед привлече стотици семейства, които бяха избрали да прекарат последните часове от почивните дни, забавлявайки се с многобройните атракции в рамките на инициативата "София диша".

В единия край на ул. Шишман посрещаше веселата глъчка на деца и младежи играещи бадминтон, а жонглиращите на кокили клоуни събираха солидна тълпа. В другия край прострени напреко на улицата снежно бели чаршафи изумяваха случайно минаващи от там хора.

Ваканционната атмосфера с много музика и забвления беше привлякла двойно повече хора от миналата неделя. Изумителното беше как в центъра на София можеш да видиш толкова усмихнати хора и щастливи деца, които можеха да и рисуват красиви картини направо с пръсти или да подраскат с тебешири с Az-deteto.bg, да поиграят на джаги, а някои от най-малките се охлаждаха в пълните с вода детски басейнчета. За техните родители изкушенията бяха не по-малко. Те можеха да опитат пенливи вина, апетитно изглеждащи плодови сладка, смляно на място брашно или да изпият по чаша кафе на изнесените направо на улицата маси от кафенетета.

Най-хубавото от цялата инициатива са многобройните посетители и желанието им да общуват помежду си. Третата последна неделя от "София диша" на 29.08 вероятно ще събере най-многобройна публика. Насладете й се.

***
"София диша" в три недели

Коментирай