Майчинство

Елена Петрова, Графа и още звезди подкрепят третата кампания "1 опаковка = 1 ваксина"

19.01.2011г. / 12 31ч.
Ивет Лолова
Елена Петрова, Графа и още звезди подкрепят третата кампания "1 опаковка = 1 ваксина"

На 18-ти януари 2011 г. започна третото издание на кампанията „1 опаковка = 1 ваксина” на  Pampers & UNICEF ". Началото й беше дадено снощи с откриването на фотоизложба в столичната галерия „Снежана” от някои от държавите, за които е предназначено дарението. Емоционалните снимки показват моменти от живота и ваксинирането на майки, бебета и деца от Етиопия, Кот Д`ивоар, Мианмар, Нигерия, Мадагаскар. Кампанията ще продължи до месец март 2011 г.

Неонаталният тетанус е напълно предотвратима болест, която все още засяга 170 милиона майки и техните бебета. За последните две години, българските родители са допринесли с 1,2 милиона ваксини. Кампанията тази година ще продължи през януари и февруари, като българските родители могат да се включат в нея по познатия механизъм. За всеки един закупен пакет пелени или мокри кърпички, които носят специалното лого на кампанията, Pampers ще дари на UNICEF равностойността на една животоспасяваща ваксина.

Тази година кампанията се подкрепя от още известни лица – актьори и певци: Ива Дойчинова, Елена Петрова, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Богдана Трифонова, Ана Пападополу, Влади Ампов - Графа, Георги Енчев и членовете на рок групата Д 2 разказват защо е важно да подкрепят каузата и да спасят детски живот.

Pampers ще подкрепи и майките и бебетата в България чрез дарение на оборудване в четири родилни отделения в страната. Майките ще бъдат тези, които определят къде отива дарението. Във Facebook страницата на кампанията „Светът на Мама”, родителите ще намерят специално приложение - Мозайката на Pampers & UNICEF, където ще могат да качат снимка на своето бебе и да селектират град за дарението. Конкурсът стартира на 17ти януари и ще продължи четири седмици, като в края на всяка седмица ще бъде излъчван град победител. Pampers ще дари оборудване на родилно отделение в болница от избраното селище.

На Facebook страницата можете да откриете и видео обръщенията на известните личности, заставащи зад кампанията. Надяваме се, че и прекрасните български майки ще се присъединят и тази година.
Водещ на официалното откриване на кампанията беше журналистката Ива Дойчинова. Сред гостите беше актрисата Елена Петрова, която сподели: „Трябва да дадем шанс на всички майки да имат здрави бебета. Независимо от цвета на кожата, децата в цял свят се усмихват и плачат еднакво. Нека да им помогнем да бъдат здрави, като им дарим 1 ваксина срещу тетанус”.

Тази година малките певци от групата „Бон бон” също подкрепят кампанията, като във вечерта на откриването на изложбата изнесоха чудесен концерт.

* * *

Кампанията "1 опаковка = 1 ваксина" стартира за трети път
Хилда Казасян записва "Песен за живота" по музика на Брамс
Инициативата “1 пакет = 1 ваксина” 
 

Коментирай