Семейство

Създават „1-милионен фонд на надеждата“ за борба с насилието срещу жени

07.02.2011г. / 17 12ч.
Аз жената
Създават „1-милионен фонд на надеждата“ за борба с насилието срещу жени

Носителката на Оскар Рийз Уидърспун и Андреа Джанг, Изпълнителен директор на Аvon, стартират празненствата за 125-тата годишнина на компанията с нов проект за глобална подкрепа на жените. На специално събитие двете дами обявиха създаването на нов „1-милионен фонд на надеждата“ за борба с насилието срещу жените, който поставя началото на мащабен проект за подпомагане на защитени домове за жените, пострадали от насилие. „Световният тур на надеждата“, част от програмата за отбелязване на юбилея на компанията за жени, ще премине през 16 града в целия свят. Фондацията за жени на световната компания ще си партнира с Националната мрежа на САЩ за борба с домашното насилие NNEDV. В резултат на партньорството ще бъде създадена международна мрежа от локални неправителствени организации, които да осигурят сигурност и подкрепа за жените, жертви на домашно насилие и техните семейства. Тази програма има за цел също да привлече вниманието на обществото към тревожната липса на адекватни действия, насочени към жени и деца, жертви на домашно насилие.

Новият фонд ще подпомага финансово съвместната работа и на други основни партньори в общата им мисия за борбата с насилието над жени в световен мащаб. Тази подкрепа допълва дългосрочното партньорство на компанията, насочено към проекти на глобални организации като Доверителен фонд на Организацията на обединените нации за подпомагане на насилието срещу жените.

„Световният тур на надеждата“ воден от Андреа Джанг ще премине през 16 града в цял свят, това са : Атланта, Далас, Лос Анджелис, Лондон, Истанбул, Ню Йорк, Чикаго, Мексико Сити, Варшава, Москва, Сао Пауло, Буенос Айрес, Манила, Шанхай, Ню Делхи и Йоханесбург. Специални гости на събитията ще бъдат Фърги, Патрик Демпси, Сюзи Орман, Зоуи Салдана и Ясмин Ле Бон.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота