Бременност

Бременност и баби

21.04.2011г. / 14 23ч.
Аз жената
Бременност и баби

Вече сте бременна и радостната новина вече е съобщена и на вашето семейство и на това на съпруга ви. И, разбира се, бабите започват да дават съвети – от това какво да ядете и пиете, до името на детето, как да се грижите за него, макар да сте още в 3-4 месец от бременността.

Именно сега е моментът деликатно и внимателно да завоювате своята територия на майка и да не оставите двете баби или дори и само едната от тях да нахълтат в ежедневието и да диктуват ритъма ви. Използвайте основния аргумент „Аз съм майката“ и с това решавайте основно вие, без да се конфронтирате излишно.

Знайте, все пак, че именно на двете баби ще разчитате след раждането, след изписването, после, когато се налага да излезете за малко или за повече. Бабите обикновено с желание поемат бебето, но понякога със страх, а понякога дори искат да го окупират и без да се усетят се случва да командват във вашето семейство.

Балансът е труден, но е важно да го намерите – без война да определите границите на своето майчинство и намесата и помощта на бабите. Направете го от сега, за да сте по-спокойна след раждането. Успех!

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Глупости ( преди 11 години )
Това на снимката е евентуално прапрабаба на детето. Вижте как изглеждат майките ви особено ако са около 40. И не изпълнявайте това което е писано. Бабите не са ви врагове, а хората които най-много ви обичат и винаги с радост ще ви помагат. Няма нужда да се конфротирате с тях, защото те добре знаят , че и за 10 минути да им го оставите, отговорността им е огромна, защотодетето ВАШЕ, а не тяхно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар