Майчинство

Секси и модерна мама – възможно ли е?

06.11.2011г. / 20 02ч.
Нина Иванова
Секси и модерна мама – възможно ли е?

В XXI век жената определено е по-заета от мъжа - хем работи, хем изкарва пари наравно със съпруга, домакиня е вкъщи, гледа децата, чисти, готви и същевременно се опитва да изглежда добре!

Наистина трябва да е факир, за да смогне с това бясно темпо и да не изпусне една от многото дини под ръка. И все пак, по-добре е да пренебрегнем едно-две домакински задължения вкъщи пред това да занемарим външния си вид.

Бъдете секси и модерна майка, ето как:

1. Секси бельото не е само за необвързани жени или мръсници. Напротив, ако искате да сте привлекателна и секси съпруга, винаги имайте в гардероба си поне една-две оскъдни нощнички и няколко чифта предизвикателно бельо.

2. Не дояждайте храната на детето! Ако от вашата собствена майка ви е останало наследството да не се изхвърля недоядената храна на детето, бързо го оставете в миналото. Подобни действия са отживелица и просто няма начин да изглеждате добре и да се гордеете с фигурата си, ако ядете като за трима, дояждайки остатъците от масата (особено ако имате повече от 1 дете).

3. Прическа, парфюм, маникюр, педикюр. Четири неща от външния вид на всяка жена, без които няма как да изглеждате секси. Колкото и да сте заета, без време за стилни прически, старайте се косата ви винаги да е боядисана, без показали се корени или пък цъфтящи крайчета. Не си позволявайте олющен лак по ноктите, лоша миризма и разбира се, неоформен педикюр.

4. Грижа за кожата, по всяко време и сезон. Ако нямате възможност да посетите козметик, който да се погрижи кожата ви да е почистена и свежа, може да го направите в домашни условия. Не коства огромни усилия, вечер, след като приспите децата, да си направите парна баня и да почистите сами кожата на лицето.

1-2 пъти седмично си правете разнообразни маски, с които да освежавате кожата на лицето и шията. Това може да направите дори и с продуктите, налични в кухнята.

5. Образът на жената, която се размотава по халат в кухнята, с ролки на главата, бебешко повърнато на ръкава и с 10-тина килограма в повече, отдавна не е актуален и ако се доближавате до него, взимайте спешни мерки. Защото по-актуален е изразът: 40-годишните майки са новите 20-годишни мацки! Дами, напред :-)

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време