Зелено

Бързи, лесни и вкусни маски за лице

23.07.2012г. / 13 31ч.
Снежана Проданова
Бързи, лесни и вкусни маски за лице

Разнообразието от маски за лице не се изчерпва само с предложенията в бюти зоната. Понякога много по-лесно и евтино ни излиза да си направим домашна маска от наличните продукти в хладилника.

Ето няколко „пресни“ предложения:

1. Мляко

Разбъркайте четвърт чаша сухо мляко с достатъчно вода, за да се получи гъста смес. Старателно покрийте лицето си, оставете да изсъхне добре и изплакнете с топла вода.

2. Яйца

В зависимост от типа кожа, можете да подходите по три начина. Ако кожата ви е суха и има нужда от овлажняване, отделете жълтъка от белтъка и го разбийте. При мазна кожа, нанесете белтъка, към който можете да прибавите по желание лимон или мед. За нормална кожа – нанесете цялото яйце и изчакайте 30 минути, после изплакнете.

3. Майонеза

Нанесете нежно върху кожата и оставете за 20 минути. После избършете и измийте с хладка вода. Учудващо, но мазната майонеза прави кожата нежна и я освежава.

4. Горчица

За да освежите лицето си, намажете тънък слой горчица като предварително сте проверили на малък участък от кожа дали няма да се окаже дразнеща.

5. Кисело мляко

Не е нужно да плащате за спа процедури за почистване на кожата и стягане на порите, когато имате кисело мляко под ръка. Намажете лицето с плътен слой и оставете да постои за 20 минути.

6. Оцет

За да придобиете нежна и стегната кожа като на Хубавата Елена от Троя, защото още оттогава оцетът се е използвал и като козметичен продукт, смесете 1 ч. л. ябълков оцет с 2 чаши вода и след като сте измили лицето си, почистете го с получената смес.

7. Овесено брашно

Една малко по-сложна рецепта в сравнение с предишните, но също толкова ефикасна. Смесете половин ч. ч. гореща вода (не вряща) с 1/3 ч. ч. овесено брашно. След около 2-3 минути добавете 2 ч. л. мед и белтъка на едно яйце. Нанесете тънък слой от сместа на лицето си и го оставете за около 10-15 минути. Измийте с топла вода.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай