Мода

Копираме дрехите на звездите, за да станем модерни

20.09.2012г. / 21 34ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Модата е джунгла от идеи, пъзел от материи, цветове и форми, калейдоскоп от тенденции – за да бъдем модерни най-лесно е да изкопираме звездите.

Популярни модели излизат на звездния подиум и застават пред фотоапаратите на любопитните папараци, които запечатват блясъка на красивите им тоалети, прически и грим за нас. Дали не можем да заимстваме нещо от тях?

От една страна имаме елегантен черен гащеризон от плътен сатен, който деликатно очертава фигурата и придава невероятен сексапил на всяка жена, дръзнала да го облече. В комбинация с черни дълги кожени ръкавици и колан от същата материя, тоалетът е завършен. Гримът и прическата не отстъпват – яркото червило контрастира на фона на черното, а кокът издължава елегантния силует на модела.

От друга страна се появява дръзка, яркосиня пола от нежни перца, комбинирана с копринен черен жакет. Обувките, както и сенките на очите, са съчетани с цвета на полата и извисяват модела на педя от земята. Накъдрената на вълни коса се спуска небрежно по раменете.

Флоралните мотиви са много търсен елемент, както и щампите, но в момента, в който излязат от тъканта и се материализират в елегантен аксесоар, тогава можем да говорим за висш моден пилотаж. Червен топ, с яка от червени рози грабва погледа. С малко повече цветя, шията би се изгубила в тях, а с по-малко – смисълът на детайла бледнее. Мярката е от изключително значение.

Често се залага на контраста. Мъж и жена оформят млада двойка, излязла на официална вечеря – и двамата в костюми, но в противоположни цветове. Елегантният черен смокинг на кавалера е балансиран от стилния бял тоалет на дамата му. Разбира се, не е естетично да сме едноцветни от брадичката до петите, затова аксесоарите ще дойдат на помощ. Мъжът няма проблем – той е закопчал до горе бяла риза с папийонка, а жената държи в ръка черна дамска чанта с бляскави детайли.

Важна е не толкова марката и цената на дрехата, колкото способността ни да комбинираме цветовете и подходящите аксесоари, създавайки свой собствен стил.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време