Свободно време

Дръжте самочувствието на ниво

От какво зависи самочувствието на жената

29.09.2012г. / 09 45ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Самочувствието на една жена трябва да подпира брадичката й високо, но не и да вирва носа й. В някои ситуации запазването на самообладание е повече от важно. Колкото и чувствителен да е един човек, психическото развитие предполага овладяване на емоциите. С малко повече хладнокръвие ще сме всеки път с една крачка по-близо до самоопределянето ни като личност.

По един или по друг начин, мислите ни намират израз в езика на тялото ни. Научавайки се да мислим и да живеем в хармония със себе си, самоконтролът ни е в вързан в кърпа. Добър пример е интервюто за работа. Ако бяхте работодател, бихте ли предпочели приведен човек, чиито ръце не могат да си намерят място, или ще се спрете на изправена личност със спокоен поглед и равномерно дишане? Внушението, което създава човек с тялото си, често е много по-силно, отколкото думите, които изрича.

Изнасянето на реч пред публика или представянето на презентация са ситуации, пред които човек в един момент се изправя. Жестикулирането в подобни случаи помага много. Разбира се, не е нужно да се превръщате в превъзбуден италианец, точещ енергия от неизчерпаем източник. Плавни, премерени, осмислени но и интуитивно извършени движения – с тях можете да наблегнете на някакъв детайл, да подчертаете определена дума. Освен това ангажирате и зрението на присъстващите – така е по-вероятно казаното от вас да остане в съзнанието им.

Да се насочим към нещо по-лично – случайна среща с бившия. Ако краят на връзката ви е бил увенчан със скандал и отношенията ви не са добри, покажете му, че сте силни. Очите говорят сами – не го изпускайте от поглед, докато той не отмести своя от вас. Доминантните личности отстояват себе си именно чрез зрителния контакт с останалите.

 

Прочетете още:

Коментирай