Бременност

Как да се погрижим за кожата си по време на бременността и след раждането?

11.11.2011г. / 16 31ч.
Аз жената
Как да се погрижим за кожата си по време на бременността и след раждането?

Новообразувани и вече съществуващи стрии, напрежение в гърдите, тежест в краката, изсушена или дехидратирана кожа, загуба на стегнатост и еластичност, наранени или чувствителни зърна по време на кърмене... По време на бременността цялото тяло на бъдещата майка се променя, като най-видимо този процес се наблюдава при кожата.

Загубата на кожна еластичност е резултат от хормонални промени, но също така и от разтягането на тъканите. Това налага и необходимостта от употребата на продукти, специално формулирани за периода на бременността, които могат да се използват и по време на кърмене.

За да премине този период спокойно Mustela® създаде пълна гама продукти, които следват естествените изменения на кожата по време на бременността и след раждането благодарение на специфичните съставки, използвани за създаването на продуктите:

  • Еласторегулатор® – позволява на кожата да се адаптира към разтягането на тъканите чрез укрепване на нейната еластичност. Директно активира поддържащите проетини на кожата (колаген и еластин).
  • Лупеол – растителен екстракт, който стимулира производството на колаген, естествено присъстващ в кожата, за да я поддържа стегната и еластична.
  • Пептиди от авокадо – иновативно активно вещество, което редуцира повишената реактивност на кожата. Те успокояват чувството на опънатост на кожата и стимулират производството на епидермални липиди, които подобряват кожния комфорт и по този начин намаляват чувствителността на кожата.

Всички продукти от гамата Mustela® 9 месеца са хипоалергенни, приятни за употреба, напълно безопасни за майката и нейното бебе и могат да се използват по време на кърмене. Вече 60 години Mustela® е приятел и съветник на майките и бременните жени.

Повече информация за продуктите и техните съставки, както и практични съвети може да получите на www.mustela.bg.

Коментирай