Бременност

Да оставим ли домашния любимец вкъщи с бебето?

04.09.2012г. / 10 09ч.
Нина Иванова
Да оставим ли домашния любимец вкъщи с бебето?

Да имаш домашен любимец, най-често куче или котка е почти като да отглеждаш дете, също така го обграждаш с много любов и внимание. И това продължава поне докато се появи наистина бебето във вашия живот. Тогава домашният любимец, така обичан досега, остава на заден план.

Много бъдещи родители се притесняват да задържат кучето или котката вкъщи с бебето и често търсят роднини или приятели, които да приютят осиротялото животинче.

Ако се грижите изключително добре за хигиената на животното обаче това може да не се наложи.

За целта подстригвайте го редовно, дори умишлено го стрижете по-късо, за да избегнете хвърчащи косми във въздуха и навсякъде из дома ви.

Редовно обезпаразитяване. Домашните любимци обикновено се обезпаразитяват външно и вътрешно на около 3 месеца. Вие го правете 1 път в месеца, за да не рискувате здравето на бебето.

Почиствайте всеки ден, като особено внимателно се грижете зоната, в която е бебето и играчките му да няма контакт с животното, поне през първите 6 месеца.

Преглеждайте го за кърлежи винаги след разходка.

Редовна ваксинация и преглед при ветеринар.

Ако спазвате отлична хигиена у дома, внимателно обезпаразитявате животното, няма да има никаква опасност детето и домашния любимец да съжителстват заедно.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време