Бременност

Неразположения по време на бременност, които не бива да игнорирате

Неприятни и чести сърбежи по кожата

13.02.2014г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

През бременността в организма на жената настъпват многобройни промени и неразположения. Важно е да се храните пълноценно, да почивате достатъчно и да останете физически активни. Понякога въпреки спазването на всички тези правила се появяват някои симптоми, които не бива да подминавате. Ето някои от тях.

Вагинално кръвотечение или зацапване. Ако не усещате в продължение на няколко часа бебето да мърда или рита е добре да се консултирате с лекар.

През бременността е нормално да имате вагинален секрет, но ако той се увеличи или текстурата му се промени и стане кървава, слузеста, е хубаво да попитате вашия лекар на какво се дължи. Нормално е след 37-ата седмица вагиналният секрет леко да се увеличи.

Усещане на болки в корема или налягане в тазовата част (усещане сякаш бебето се опитва да се избута надолу), менструално подобни спазми, както и повече от четири контракции на час, ако сте бременна преди 37-ата седмица.

Неприятни и чести сърбежи по кожата на тялото съпроводени с обриви, температура и отпадналост.

Болезнено парене при уриниране. Това може да подсказва за възпаление на пикочните пътища. Малкото или никакво уриниране също не бива да се игнорира като симптом.

Свързани статии

Тежък запек или диария съпроводени с коремни болки продължаващи повече от ден. Тежко и упорито повръщане след консумация на храна, напитки и вода придружено с треска. Следете за телесната температура, тя не трябва да надвишава 37,5 градуса.

Зрителни нарушения като двойно виждане, замъгляване, петна в зрителното поле придружени със световъртеж и силно главоболие, изтръпване и гадене.

Крампите в краката по време на бременност се срещат при почти всяка бременна жена. Но ако усещате тези неразположения всекидневно е добре да се посъветвате с лекар.

Често виене на свят съпроводено с припадък, затруднено дишане, сърцебиене.

Болки в гърдите и недостиг на въздух.

Коментирай