Бременност

Секс пози за бързо зачеване

Ефективен секс за бързо забременяване

14.02.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Когато правите опити за бебе, има редица фактори, които могат да увеличат шанса скоро върху теста за бременност да се появят две чертички. Здравословното хранене, почивката и по-малкото стрес са ключови фактори. Разбира се, :-) към тях трябва да добавите и секса, но не просто секс, а ефективен секс. Този, който освен да достави удоволствие, може да увеличи шанса за зачеване. Споделяме няколко секс пози, които правят секса чувствен и са подходящи за зачеване.

Мисионерска поза

Класическа секс поза, от която не бива да се отказвате. Тя попада в списъка на едни от най-романтичните секс пози. Докато правите любов, може да се гледате в очите, да се целувате нежно или да си прошепвате силни думи. Но ползите от мисионерската поза не се ограничават само с това.

В тази поза жената е в леко наклонена позиция. Дълбоко проникване към наклонената шийка на матката ще подпомогне движението на сперматозоидите. За допълнително повишаване на шансовете за зачеване може да поставите под ханша си една мека и удобна възглавница.

За следващата поза жената трябва да е легнала удобно по гръб. Партньорът й е коленичил между краката й, като на раменете му са облегнати бедрата на партньорката му. Тазът й е леко повдигнат, като партньорът й го придържа с ръце. Тази секс поза също осигурява лек наклон и дълбоко проникване.

Кучешка поза

Тя също е в списъка на класическите секс пози, но и на тези, които доставят максимално удоволствие на партньорите. Винаги може да разнообразите малко тази секс поза, но и тук е много важно да запазите дълбокото проникване. Това скъсява пътя, който трябва да изминат сперматозоидите до шийката на матката.

Свързани статии

Поза „лъжички“

В тази поза проникването не е толкова дълбоко, но изживяването е незабравимо. Хубаво е тялото на мъжа максимално да докосва това на партньорката му. Да я обгърне с ръце и да следва бавния ритъм.

За зачеването не е важно само колко често и в каква поза ще правите любов, а и спокойствието, отпускането по време на секс и цялостното предразполагане на двамата партньори. Премахването на стреса е първата и най-важна стъпка, когато правите опити за бебе. След това остава да се отдадете един на друг и да не мислите за нищо друго, освен за момента, който изживявате.

Коментирай