Бременност

Фъншуй съвети за зачеване

Кои символи насърчават зачеването?

11.01.2015г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Фъншуй е древна китайска философия, която учи как да внесем повече баланс, разбирателство, щастие, успех и любов в живота си.

Днес споделяме няколко съвета за онези от вас, които правят планове за бебе. Те ще ви помогнат да активирате определени чи енергии, свързани със зачеването и плодородието.

Неварен ориз

Невареният ориз е символ на плодородието. В азиатския фолклор той символизира връзката между небето и земята, тъй като се смята, че детето, с което ще бъдем дарени, слиза от небето. Ето защо върху младоженците след сватбената церемония се хвърля ориз, за да добави повече положителна енергия.

В Китай много двойки, които правят планове за бебе, поставят под леглото си купичка с ориз. Оризът може да бъде всякакъв. Поставя се в хубава порцеланова купичка и се слага под леглото, в средата. Там трябва да стои, докато не се зачене и роди бебето.

В традиционното китайско изкуство и култура присъстват много положителни образи и символи, за които се смята, че насърчават зачеването. Такива са картините и фотографиите, на които има много деца, овощни дървета, риби (тъй като китайската дума за риба звучи като китайската дума за изобилие).

Поставете подобни фотографии в дома си и особено в спалнята. Други традиционни символи, за които се смята, че подобряват енергията чи и насърчават зачеването са фигурките, снимките или картините на заек, щъркел и слон.

Един камък, който може да носите често под формата на бижу или да поставите в спалнята е розовият кварц. Той ще ви донесе много любов, разбирателство и ще подобри енергийните нива в дома ви, както и вашето благоразположение.

Свързани статии

Не бива да забравяме и плодовете, символ на плодородие и изобилие. Винаги поставяйте в спалнята си купа с пресни плодове или нар.

Друг сладък символ на плодородието, любовта и щастливия брак, който присъства не само в историята на китайската философия фъншуй, но е бил част и от историята на древните египтяни е медът.

Не само трябва да хапвате по-често от него, но трябва и да поставите едно бурканче мед в спалнята си. Когато настъпят онези специални интимни моменти между вас и партньорът ви, опитайте и двамата от меда. Това ще повиши желанието ви за любов и ще привлече положителната енергия за зачеване.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Feng Shui ( преди 9 години )
Изглежда лесно, оставаше и да работи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време