Бременност

3 природни лека за пъпки по време на бременност

Алое вера за красива кожа

29.05.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността е време, в което женският организъм преминава през множество промени. Едни от най-честите неразположения, които засягат красотата през този период са появата на стрии, бързото омазняване на кожата и косата и появата на пъпки.

Споделяме три натурални е ефикасни лека, с които да третирате пъпчиците и кожата ви да бъде здрава и сияйна.

Лимон

Лимонът не само е богат на витамин С, но и на вещества, които доказано имат положителен ефект при третирането на пъпки. За да третирате пъпките направете си малко количество пресен лимонов сок. Вечер преди лягане нанесете върху всяка пъпка малко количество от сока.

Не прилагайте върху цялото лице, защото лимонената киселина има силно изсушаващо действие и може да раздразни кожата ви. За още по-добър ефект нанасяйте лимонов сок 2-3 пъти на ден (може да разредите сока и с малко количество вода).

Алое Вера

Гелът от алое вера е едно прекрасно природно лекарство, което има благоприятен ефект върху различни кожни раздразнения. Ако страдате от акне по време на бременност или често ви се появяват пъпчици, нанасяйте върху тях гел от растението.

Гелът има мощни противовъзпалителни агенти, които намаляват огнищата на възпаление. Също така алое вера прави кожата мека, добре хидратирана и еластична.

Свързани статии

Етерични масла

По време на бременност има определени масла, от които бъдещите майки могат да се възползват, за да намалят стреса, да подхранят кожата, за хубав сън или за третиране на неприятните пъпчици. Такива са маслото от лавандула и маслото от чаено дърво. Нанасяйте от тях малко количество върху пъпките веднъж или два пъти на ден.

Коментирай