Можете сама да изберете пола на бъдещото си дете, без да е необходимо да играете на сляпа баба със случайността и медицинската етика. Така твърди аржентинката Адрияна Барета – биохимичка, която изследва вече 15 г. проблемите на женския стерилитет.

Според изследването й, което преобръща досегашните медицински теории за случайността на зачатието, ролята на жената в дефинирането на пола на бъдещото потомство е много по-значима, отколкото се предполагаше досега. “Съществуват и предишни наблюдения над животински видове, но досега никой не се е усъмнявал във валидността на теорията на случайността на зачеването” – признава авторката, според която най-ясното й опровержение е съществуването на цели изцяло “мъжки” или “женски” многодетни семейства.

Всички знаем, че предопределението на пола на детето зависи от сперматозоидите с хромозоми XX и XY, защото яйцеклетката е XX.

Революционният метод на Д-р Барета доказва, че хранителният режим на майката определя биохимичната среда на маточната шийка, която благоприятства “пропускането” на единия или другия вид сперматозоиди, определяйки, в крайна сметка пола на бъдещето дете.

Публикациите й все още се борят със закостенелите предразсъдъци в медицинския свят, че няма начин да се узнае кой сперматозоид ще оплоди яйцеклетката в момента на зачатието, но според изследванията й значението на майчиното хранене играе роля в 80 процента от изследваните 150 случая, а разработения от нея метод за адаптирането му според желанията на родителите за пола на бъдещото дете е успешен в 98 процента от случаите.

Същността му се състои в разработването на формула, която е обвързана с наличието на натрий, калий, калций и магнезий в минералния състав на вагиналната среда.

Зачеването на момиченца се предопределя от коефициент 2 като резултат от следната формула (Na+K / Ca+Mg), докато за момченца той е от 4 до 6. В диапазона между 2 и 4 е еднакво вероятно зачеването и на момиченце и на момченце. Затова, ако попадате в тази група, а желаете дете от конкретен пол, наблегнете на храни, съдържащи повече от желаните минерали, така че да наклоните везните в желаната насока.

Както вече бе изразено, храненето увеличава вероятността за успех до 80 процента. Останалите 20 % ще зависят от биохимичния анализ на вагиналния секрет в дните, благоприятни за оплождане на яйцеклетката.
Желаещите да забременеят с дете от точно определен пол могат да експериментират формулата на д-р Барета, като започнат да се вглеждат в онова, с което се хранят.

Успех и не забравяйте, че дали ще са момченца или момиченца, децата винаги са огромна радост и неоценимо богатство.

* * *

Какво да хапваме, ако искаме момиченце или момченце