Бременност

9 начина да забременеете по-бързо

Как да ускорите зачеването

07.02.2019г. / 08 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте от щастливите двойки, открили щастието заедно, вероятно нямате търпение да станете родители. Невинаги обаче зачеването става толкова бързо, колкото бъдещите родители очакват. Необходимо е да направите някои промени, за да се случи магията по-бързо.

Спрете противозачатъчните

Разбира се, че трябва да го направите. Щом решите, че човекът, с когото сте е точният за вас и сте готови да станете родители, спрете хормоналната контрацепция. Направете го по-рано преди да сте започнали същинските опити. Колкото по-рано, толкова по-добре, за да има възможност организмът ви да се отърси от хормоните.

По-бързо зачеване с 5 лесни трика

Тренирайте разумно

Прекалено интензивните тренировки и изтощителните упражнения стресират организма. Когато е под стрес, тялото автоматично потиска някои процеси, които определя като нежизненоважни. Сред тях е репродуктивната способност на организма. Стресовите хормони, натрупани в тялото, пречат на зачеването.

Наблегнете на най-полезните мазнини

Не само вие, а и партньорът ви трябва да консумира полезни мазнини. Те се намират в рибата, ядките, авокадото, зехтина, семената. Мазнините като омега-3 помагат за по-бързо забременяване.

Партньорът ви трябва да наблегне и на храни, стимулиращи сперматозоидите

Най-полезните сред тях са мидите, стридите, плодовете, зеленчуците, медът и нарът. Богати са на антиоксиданти, много витамини и полезни мазнини, които стимулират синтеза на сперматозоидите.

Взимайте пренатални витамини

Витамините и фолиевата киселина са важни не само по време на бременността или непосредствено преди нея. Добре е да подготвите организма си по-отрано, за да е по-бързо зачеването.

Подсилете приема на млечни продукти и желязо

Освен витамините важни за бързото и здравословно забременяване са също така млечните продукти, богати на калций и витамин D, както и желязото. Тези хранителни вещества стимулират и регулират овулацията.

Свързани статии

Ограничете кафето

Кофеинът е невростимулант, който може да се намеси по негативен начин в плодовитостта ви. Намалете приема на кафе до 1 чаша на ден.

Забранени храни по време на опити за зачеване

Пропуснете лубриканта

В много лубриканти, които не са на водна основа, се съдържат вещества, пречещи на сперматозоидите да достигнат до целта. Старайте се да не се налага да го използвате или ако все пак е необходим, най-добре да е на водна основа.

Не се притеснявайте прекалено

Ако не се получава от първия или втория опит, не се отчайвайте. Колкото повече се терзаете и безпокоите, толкова повече нарастват нивата на стресовите хормони в тялото. За да не си вредите сами, наложете си да не мислите само за това. Йогата и медитацията може да се окажат полезни за намаляване на безпокойството и тревожността.

Коментирай