Бременност

Бременност по време на пандемия – какво искаме да знаем

Задайте въпросите, които ви вълнуват, на лекари специалисти

11.04.2020г. / 08 37ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Извънредната ситуация, свързана с новия коронавирус COVID-19 постави всички ни пред изпитание – да променим начина си на живот, за да предпазим близките и себе си от опасния вирус. Но макар извънредното положение да ни наложи ограничения като социална дистанция, животът не спира.

Това важи с особена сила за една специална група в обществото – бъдещите родители. Бременните жени, които с вълнение очакват появата на своята рожба, със сигурност имат въпроси относно извънредната ситуация, какво да очакваме, как да се предпазим и други важни детайли.

"Форум бременност и детско здраве", организиран от здравния сайт Puls.bg ви дава възможност да зададете точно тези въпроси, които живо ви вълнуват и интересуват.

По време на онлайн форума, който ще се проведе на 13 април от 14.00 часа на живо в сайта и социалните мрежи на Форума и на Puls.bg, ще се проведе онлайн дискусия със специалисти, в която бъдещите майки ще получат отговори поне на част от всички въпроси, които имат за бременността и раждането.

Използвайте тази прекрасна възможност да зададете своите въпроси към специалистите: д-р Сергей Славов акушер-гинеколог; проф. д-р Радка Аргирова, вирусолог; доц. д-р Гергана Петрова, педиатър, специалист по детска пневмология и фтизиатрия; д-р Бранимир Кирилов, имплантолог и орален хирург; доц. Диана Димитрова, доктор по психология.

По време на форума акцент ще бъде поставен и върху неизбежната за всички тема за бременността, раждането и отглеждането на дете по време на епидемията от COVID-19.

Специално внимание ще се обърне и на начините за опазване на психологичното здраве на семейството в контекста на епидемията.

До 12 април всеки може да зададе предварително и въпрос към специалистите на сайта на събитието в рубриката „Задай въпрос“.

Специалното онлайн издание се излъчва с подкрепата на тъканна банка „Селена Целс“ и „Медикъл Дент“.

Коментирай