Бременност

5 лъжи за бременността

10.03.2009г. / 10 30ч.
Джадала Мария
5 лъжи за бременността

Бременността – най-прекрасния но и доста тежък момент от живота на всяка жена. Момент, в който трябва да се каже сбогом на голяма част от дрехите в гардероба, добрата фигура, редовния секс, доста други удоволствия, излизане вечер и какво ли не.

Ето петте най-разпространени лъжи за бременността, които със сигурност ще чуете от всички наоколо, които или от добро, или от лошо, или просто така мултиплицират тези митове, за да ви държат в заблуждение.

1. Хапвай, хапвай, после ще отслабнеш.
Истината – отслабването е трудно, дори много трудно и всяка хапка, която ни се лепне, после ще ни е нанагорна. Яжте умерено, не пазете диети по време на бременността, но и не прекалявайте с храната!

2. Самото раждане не е толкова страшно, пък и после всичко се забравя.
Частично вярно е, че се забравя, но истината е, че това е истинско предизвикателство пред всяка жена. Подгответе се психически за изпитанието.

3. Кърменето може да е трудничко в началото, но после ще се справите.
Истината е, че кърменето може да е болезнено дори месеци след началото му. Подгответе се и за това. При всички случаи е добре да кърмите, просто знайте, че не винаги е толкова лесно.

4. Свиква се с недоспиването.
Голяма лъжа – с недоспиването не се свиква и сън трудно се наваксва. Опитайте да въведете щадящ режим, въвлечете и таткото за през нощта, иначе ще ви е трудно. И няма да сте доспала с месеци.

5. Отглеждането на бебето ще ви сближи с половинката.
Още по-голяма лъжа. Ако имате проблеми помежду си преди това – очаквайте да се задълбочат. И двамата ще сте достатъчно изнервени от случващото се, промените, плача на бебето, едва ли проблемите ще се изгладят от само себе си. Потърсете друго решение.

* * *

Колко струва раждането?...
Суеверията на бременните

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Мима ( преди 11 години )
Поздравления за статията!С изключение на т.1 останалото все едно е писано за мен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
Биба ( преди 11 години )
Тази статия казва истината за бременността. Затова помислтете добре, преди да се подложите на това натоварване за организма. Казвам го от личен опит. Бременна съм с второ и досега не съм имала един спокоен ден - болки в гърдите, постоянна умора, болки в гърба и кръста, тежест от корема, подуване на стомаха и газове, хемороиди, 8 месеца прекъснат сън - понякога заспивам в тоалетната, анемия, ниско кръвно, липса на апетит, бяло течение, бактерии в урината, лекарства без брой, прекаран остър бронхит с два месеца жестока каплица...и уви, това не е всичко! Раздразнителност, кавги със съпруга, въобще - ужас!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
vili ( преди 11 години )
vaprosa mi e sledniq-zakasnqvami ve4e 10 dni,na tretiq den si napravih test za bremenost-otricatelen-otidoh na lekar,i to na dvama-1 mi kaza na 3 dni zakasnenie ima ne6to no ne be6e siguren 100 procenta,vtoriq mi kaza 4e nqma ni6to,a na men vse o6te ne mi e do6lo.nadqvam se naistina da sam bremenna,mnogo si go iskame.spored vas kakvo e
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22 rate up comment 1 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Тази статия е абсолютно безсмислена. Освен да причини стрес и страс друго не може да направи. Не само, че не обогатява, ами и вреди. Всичко е много индивидуално!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 11 години )
Само първа точка се отнася за бременност, другите са за след това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар