Мода

Модните тенденции есен-зима 2012 ни връщат 60 години назад

25.10.2012г. / 15 27ч.
Снежана Проданова
Модните тенденции есен-зима 2012 ни връщат 60 години назад

Модата есен-зима 2012-2013 – от 50-те години на XX век до барокови мотиви

Преминаването от есенен към зимен гардероб тази година става плавно и сякаш неусетно. Много от есенните тенденции откриват нов израз в зимната мода. Запазваме основните цветове и въвеждаме няколко нови. Щампите също не слизат от модния подиум, а с актуалните рокли и поли се връщаме 50 години назад във времето.

Връхната дреха. Оставяме класическите палта настрана и посягаме към щанда с пелерини. Топли, красиви, предпазващи от вятър и студ, стилни и разнообразни – достоен заместник на зимното яке.

Барокови мотиви. Бродерии, златен конец, едри копчета, нанизи от камъчета – чрез тях съвременните дизайнери търсят разкоша и блясъка от времето на барока и го въвеждат също така успешно в моделите си.

Новото червено. Този сезон производните на бордото цветове намират поле за изява, поставяйки акцента върху женствеността и романтиката.

Костюмът. Отново на мода се връщат класическите костюми, този път с американски привкус, изразен в широките панталони и английски мотиви, които намираме в карето.

Завръщане в 50-те. Подчертана талия и съвършена женственост – това предлагат роклите и полите, вдъхновени от далечните 50 години на XX век.

Кожа в цветове. Дали естествена или синтетична, кожата ще блесне по витрините в най-различни цветове – не се изненадвайте от нищо: яркозелено, розово, жълто – лимит на въображението и модата няма.

Снимка: Reuters

Вижте още:

Прочетете още:

Коментирай