Мода

Кои десени и кройки на дрехите ни носят успех

Обувки с остър връх и триъгълно деколте „разрязват“ аурата ни

04.01.2013г. / 16 30ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Древнокитайското учение за живота фън шуй има какво да каже и за модата. След като разбрахме кои цветове в какви ситуации да носим (Как да избираме цвета на дрехите си според фън шуй), ето как трябва да съобразим десените, кройките и аксесоарите, за да бъдем здрави, щастливи и успехите да ни съпътстват.

Свързани статии

Десените

Избягвайте дрехи на райета, особено хоризонтални. Линиите „разрязват“ фигурата на части и „разчленяват“ аурата на човек. Същото свойство имат всякакви геометрични орнаменти – кръгове, квадрати, ромбове, триъгълници – те играят ролята на „капани“ за частички от нашата енергетика. Желателно е да избираме едноцветни дрехи или в десени с малки цветя, листа и стъбла.

Не си купувайте дрехи, върху които са изобразени диви животни – лъвове, леопарди, змии, нито с тигрова шарка. Тези символи според фън шуй привличат негативната енергия и могат да станат причина за болест или злополука.

Кройките

Блузите и роклите с триъгълно деколте, обувките с остри върхове и тънки токчета, правоъгълните чанти – всички те „режат“ пространството и пречат на хармоничните отношения в обкръжението ви. Избирайте аксесоари и дрехи с кройки със заоблени, закръглени форми.

Асиметричните поли и рокли, при които единият край е по-дълъг от другия и блузите с едно рамо също „разрязват“ аурата ни. Само хора с много силна енергетика могат да носят такива дрехи – неслучайно подобни кройки са любими сред звездите – кино артисти, художници, певци – те могат да си го позволят.

Асоциации

Носете рядко или се отървете въобще от дрехи и аксесоари, свързани с неприятни и драматични преживявания. Това може да е неуспешно взет изпит, претърпяна катастрофа, тежка болест, нещастна любов, погребение. Ако не можете да ги изхвърлите, поне не ги обличайте на важни поводи и срещи, от които очаквате положителни резултати. Обратното – със сигурност имате в гардероба „щастлива блуза“ или „роклята на късмета“ – носете ги най-често и те ще ви донасят радост, успех и късмет.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков ( преди 10 години )
Препоръчвам на авторката да изкара курса за базово ниво във Фън Шуй - ще разбере, че модата няма място тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
Здраве и красота