Мода

Кой е цветът на 2022 година

Символизира креативност, вдъхновение, динамика и непредсказуемост

09.12.2021г. / 16 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Броени дни преди края на годината Pantone Color Institute обяви цвета на 2022-а година. Това е цветът с име PANTONE 17-3938 Very Peri. Цветът е чисто нов. Компанията прави такъв избор за първи път от 22 години, откакто за първи път обяви цвят на годината през 2000 година. Вместо да избират от огромния набор от нюанси, специалистите от института решават да създадат изцяло нов цвят, който да отразява шеметно трансформационните времена, в които живеем в момента. С този избор Pantone нарушават традицията и избират цвят, който символизира безпрецедентните времена на промени, в които светът се намира.

Цветове за щастлив дом

Цветът Veri Peri има изключително живи синьо-лилави нюанси с енергизиращи нотки на виолетово и червено във вибриращата си плътност.

Според създателите на цвета, той олицетворява смелото присъствие и насърчава изобретателността и креативността в този исторически момент, в който всички ние имаме нужда от това. Енергията, която този синьо-лилаво-виолетов цвят носи, е динамична, но същевременно стабилна. Комбинацията от топли и студени нюанси в един цвят е отражение на новостите, които епохата носи.

Основни правила за съчетаване на цветовете

Как да включите цвета на 2022 в дома си?

Наслаждавайте се на цвета Very Peri вкъщи, като боядисате например една от стените във всекидневната с него. Можете да го добавите под формата на акценти в интериора. Пердета, възглавнички за декорация на дивана, килими са част от начините, с които да внесете динамика и вълнение в помещението, в което прекарвате време със семейството.

Кой е вашият цвят според деня, в който сте родени

Можете да включите цвета на 2022 и в спалнята, банята, кухнята. Следвайте примерите за акценти и дайте воля на въображението си.

Как да включите цвета на 2022 година в облеклото?

Very Peri може да бъде добавен успешно и във визията ви. Аксесоарите и акцентите в облеклото, съдържащи цвета на 2022 година ще ви носят късмет, ще направят аурата ви наситена и по-осезаема, ще ви направят забележителни. Можете да използвате този динамичен цвят в шалове, шапки, елементи в косите, като основна част от облеклото или в добавка към връхната ви дреха. Идеите са много. От вас зависи да включите креативността си на пълни обороти.

Фъншуй цветове за добро здраве

Снимка: Pantone

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
6te vidim , ne znaia o6te koe kak se kazva i kak izglejda
отговор Сигнализирай за неуместен коментар