Мода

Как да съчетаете аксесоарите с дрехите си

Съвети как да съчетаете аксесоарите с тоалетите си

11.05.2023г. / 11 27ч.
Мария Дуковска
Как да съчетаете аксесоарите с дрехите си

Аксесоарите могат да направят тоалета ви впечатляващ, но ако изберете неправилните, има опасност да постигнете точно обратния ефект. Затова е важно да подбирате внимателно детайлите от визията си. Когато избирате модни аксесоари, които да подхождат на вашето облекло, вземете предвид цвета, размера и стила, като разбира се, не забравяйте и повода.

Кои са основните неща, които трябва да имате предвид при избора на аксесоари?

1. Цвят

Когато носите неутрални цветове като черно, бяло, бежово, аксесоарите във всеки по-ярък цвят изглеждат стилни и добре съчетани. Ако обаче носите шарено облекло, уверете се, че модните ви аксесоари не го правят кичозно и не се губят сред щампи и декорации.

Като цяло може да запомните, че дрехите и аксесоарите трябва да бъдат в една и съща гама. Може например да комбинирате светлобежови обувки с панталон в цвят мока, тъмнокафяв колан и чанта с подобен нюанс. Ако пък желаете чантата ви от Guess мода да изпъкне и обичате да се заявявате, може да изберете контрастни цветове. Страхотна комбинация, която да пробвате следващия път, е тоалет в цвят мента с лилава или розова чанта. Избягвайте обаче да комбинирате червено със зелено, освен ако не е празничният сезон. Експериментирайте, за да разберете кои цветове ви подхождат най-добре. Препоръчваме да не използвате повече от три цвята в целия си ансамбъл, за да сте сигурни, че визията ви е перфектна.

2. Размер

Размерът на вашите модни аксесоари също е от значение. Когато носите дрехи с големи щампи и елементи по тях, простите и изчистени аксесоари са най-добрият вариант, за да избегнете натруфеност в тоалета. Същото важи и за облекла с волани, пайети, бродерии и всякакви други украси и декорации. Този тип дрехи са достатъчно впечатляващи сами по себе си, за да се добавят допълнителни големи аксесоари към тях. Носете непретенциозни аксесоари, за да запазите акцента върху облеклото си.

Когато избирате дамска чанта, имайте предвид типа на тялото си в допълнение на дрехите, които носите. Високите, слаби жени изглеждат най-добре с къси чанти тип торба и клъчове. Дребните жени трябва да избягват прекалено големи чанти и дълги презрамки. Жените с по-пищни размери пък изглеждат страхотно със средно големи изчистени или квадратни чанти, за да балансират извивките си.

3. Стил

Модните аксесоари могат да определят вашия стил. Бяла риза и дънки или семпла черна рокля могат да изглеждат напълно различно в зависимост от избора ви на чанта, обувки, бижута и други аксесоари. Може да заложите на стилен колан пинко на answear.bg или пък на блестящ клъч в златисто.

Идеи за съчетаване на аксесоари според повода

За класическа визия – изберете обеци с кристали или перли, копринен шал, класически черни обувки на висок ток и клъч в същия цвят.

За бляскава визия – висящи кристални обеци, колие, клъч, украсен с кристали, високи токчета в златисто или сребърно.

За офиса – деликатно колие, класически часовник, голяма изчистена чанта и елегантни обувки с нисък ток.

За разходка в града – шарена гривна или часовник, слънчеви очила, чанта през рамо, балеринки, сникърси или еспадрили.

Защо да имаме разнообразни аксесоари в гардероба си?

Аксесоарите могат да превърнат всяко облекло от обикновено във впечатляващо. Те могат да ви помогнат да разнообразите гардероба си и да постигнете множество визии от една обикновена рокля само като смените аксесоарите си.

Експериментирайте и комбинирайте своите бижута, чанти и шалове, за да създадете най-подходящата визия според вашето настроение и повод.

Коментирай