Мода

7 топ тенденции в облеклото през новия сезон

Попълнете гардероба си с нещо ново

29.09.2023г. / 13 02ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би с приключването на лятото, настъпва и времето, в което сякаш изпадате в по-минорно настроение. Но не правете тази грешка и не позволявайте времето да е причина за негативни мисли. Времето е такова, каквото е и важното в случая е нашето отношение към него. Ето защо, за да посрещнете новия сезон с енергия и творчески тласък, в следващите редове ще ви споделим някои от топтенденциите за тази есен.

Изберете стил, който е подходящ за вас и освежете модния си арсенал. А ето и на какво залагат дизайнерите:

Червено от глава до пети

Просто не можем да опишем колко тренди ще бъде през есента червеният цвят. Той винаги е бил символ на сексапил, съблазън и изисканост, но през новия сезон яркият му тон ще накара всички наоколо да ви забележат. Тук е моментът да споменем, че според визията на много дизайнери, червеното трябва да е основен тон в облеклото – от глава до пети. Можете да изберете красиво кожено палто, ефирна сатенена рокля, кадифен гащеризон, а защо пък не елегантен костюм за офиса? Изборът е изцяло във вашите ръце!

7 начина да освежите гардероба си за есента

Стил „работещо момиче“

Отдавна границите са размити и вече съвсем не се налага да работим от едно и също място. Стига да имаме нашия верен съюзник – лаптопа, можем да изпълняваме работните си задачи дори и в движение. Това обаче съвсем не значи, че не можете да се възползвате от офисния стил, тъй като той ще е основна тенденция през новия сезон. Можете да изберете класически костюм в сиво, който да съчетаете с бяла риза; непреходната комбинация от бяла риза и черна пола, или пък да бъдете по-оригинални, избирайки сатенен костюм в тъмна охра.

Обувки за есен 2023

Металически блясък при обувките

Аксесоарите безспорно са част от облеклото и когато говорим за обувки, сме свикнали да избираме каквото ни харесва. Разбира се, че това трябва да е така, но според модните диктатори през тази есен трябва да заложим на сивия цвят. При това не просто сиво, а такова с металически отблясъци. Моделите, които ще са хитови за сезона са разнообразни – пантофки, ботуши, мокасини и т. н. Ако желаете, можете дори да превърнете обувките си в главния герой на вашия аутфит.

Черно палто

Едва ли можем да се сетим за по-класическа връхна дреха от коженото палто. Но ако искате да покажете моден усет, не се ограничавайте. Изберете дълго кожено палто, класическо палто или пък такова, което наподобява дълъг блейзър. Можете да го комбинирате както с дънки и кецове, така и с елегантни обувки и по-ефирно облекло.

Как да се обличате, ако сте 40+

Практични облекла

Вероятно тази тенденция би се харесала на повечето дами. Тя ни приканва да не се открояваме от тълпата и за новия сезон да изберем дрехи, които можем да носим в ежедневието – като например бежов тренч, светъл панталон, бяла тениска, в съчетание с обувки и чанта в същия нюанс.

6 трика да изглеждате по-слаби с помощта на дрехи

Минимализъм от ‘90-те

Независимо дали ви харесва или не, ‘90-те са наоколо и сякаш нямат никакво намерение да се оттеглят. Този път ще си спомним за близкото минало, но в негов минималистичен вариант.

Дизайнерите предлагат семпли и изчистени облекла – като например рокля в бяло или сиво, или пък широки дънки в съчетание с кожено палто и бяла тениска. За повече модно вдъхновение, можете да разгледате снимки от червения килим по онова време. Ще се изненадате колко модерни може да са подобни визии.

Огромни поли

От доста време сякаш панталонът тотално измести полата от дамския гардероб. През тази есен дизайнерите отново я връщат на мода, но този път тя е дълга и широка. Изберете я в бяло, черно, сиво, изработена от сатен или памук.