Мода

6 тенденции в облеклото за зимата според стилисти 

Изберете асиметрична блуза 

20.11.2023г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

По всичко личи, че есента вече си отива и ние все по-рядко се радваме на топли слънчеви лъчи, които все по-трудно се прокрадват. Ако все още не сте попълнили гардероба си, можете да почерпите вдъхновение от някои от топ тенденциите за този сезон при облеклата. Ето и кои са те: 

Ежедневен шик 

Някои от най-известните дизайнери ни предлагат да включим в ежедневния си стайлинг дрехи, които са по-скоро „обикновени“, отколкото изискани и претенциозни. Можете да покажете добрия си вкус в офиса, на работна среща и дори на разходка. Комбинирайте дънкова пола със сако и поло в яркочервено. Ако пък обичате по-широките дрехи, през есента можете да експериментирате и да облечете любимите си овърсайз дънки, в комбинация с тренч в бежово, изработен от кожа или памук. 

Свързани статии

Райе на показ 

Модните асове са в постоянно търсене на вдъхновение и този път то се отразява в завръщането на райето. То ще краси тъмните сака, панталони, поли, елеци. Ако сте почитатели на по-елегантната визия, но искате да изглеждате модерно, можете да заимствате този тренд. Тази тенденция също е класика и никога не омръзва. Основното правило казва, че през този сезон ще има райе за всеки. Изберете вталена жилетка или овърсайз блейзър; облечете се и сте готови!

Свързани статии

Есенна класика 

Класиката е вечна. Ето защо през тази късна есен, можете да изберете дрехи, които са класически и с които винаги ще изглеждате добре и на място. Помислете за плътна, вълнена пола в червено или бежово; широка овърсайз карирана риза или джинси в кафяво. Завършете визията си с голяма шапка и огромна чаша от любимото ви кафе!

Пола със средна дължина тип молив 

Миди силуетът на полата тип молив е напът да се превърне в нова муза за творците. Подобен стил е лесен за носене през целия ден. Ако предпочитате елегантната визия, съчетайте с висок ток, ако пък денят ви е свързан с много движение, заложете на ниските обувки. Разнообразието може да е най-доброто качество на полата. Дизайнерите залагат на модели от кожа, вълна, плетиво и дори варианти с декорации. А ето и един полезен съвет за стилизиране: никога не можете да сгрешите, ако съчетаете миди пола тип молив с класически сив пуловер с кръгло деколте.

Свързани статии

Тъмни дрехи с флорални мотиви 

Цветята със сигурност имат място във вашия есенен гардероб. Но през този сезон те идват в по-мрачна, тъмна палитра. Тези щампи ще „оживеят“, ако ги съчетаете с чифт дънки и кожено яке, или пък комбинирате тънка флорална рокля с високи ботуши за езда. За допълнителен ефект можете да допълните визията си с класическа чанта в цвят, който ще допълни цветята. И накрая – масивните златни бижута могат да накарат тези принтове да изглеждат още по-пъстри. 

Свързани статии

Асиметрия 

Изрязаните елементи и асиметричните подгъви доминираха в пролетната и лятната мода. За по-хладните месеци обаче, тенденцията прави лека корекция – макси роклите и полите вече се съчетават с асиметрични деколтета и с отворени рамене. Асиметричното деколте и рамо може да накара всяка дреха моментално да придобие по-шикозна визия. Изберете асиметрична блуза от мек плетен материал и я съчетайте с панталон или дънки в кафяво. 
 

Коментирай
Здраве и красота