Мода

Как да се облечете за празниците според фигурата?

Вижте кой стил е подходящ за вас 

11.12.2023г. / 11 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Без значение дали сте били на шопинг скоро или пък не сте били отдавна, в сезона на празниците е много вероятно да се сблъскате с класическата ситуация „Гардеробът ми е пълен, но нямам какво да облека“. Не бързайте да изпадате в паника! В следващите редове ще ви предложим няколко идеи за празнични тоалети, които биха стояли добре на вашият тип фигура. Ето ги и тях:

Вие сте високи и слаби 

Ако сте високи на ръст, вероятно избягвате да носите обувки на ток и по всякакъв начин се опитвате да „прикриете“ височината си. Е, може би е време да сложите край на тези стереотипи! Покажете качествата си на амазонска богиня и изтъкнете това, което ви прави уникални! Вместо да се срамувате от дължината на краката си – подчертайте я. За да се превърнете в истински топмодел можете да изберете скини панталон или такъв от изкуствена кожа. Можете да ги съчетаете със весел официален топ с пайети, като завършите тоалета си с обувки на ток или ботуши над коляното. 

Свързани статии

Имате по-широк ханш 

В ерата на Ким Кардашян големината на дупето отдавна има значение, но само ако е голямо! Ако това е вашият случай, не мислете за големия ханш като за недостатък, а по-скоро за преимущество. Не се опитвайте да го прикриете с дълги дрехи, тъй като това може да има обратен ефект. За празничното тържество изберете тоалет, който е в един цвят, вместо такъв с щампи. Помислете за класически панталон, който обаче е изработен от леко еластична материя. Така ще имате усещането, че всичко е „на мястото си“. Можете да комбинирате тъмен панталон със светъл топ, за да отвлечете вниманието от долната част на тялото.

Свързани статии
 

Имате килограми в повече 

Ако попадате в тази категория, знаете много добре колко трудно може да бъде да намерите нещо готово, което да ви подхожда. Е, вместо да се упреквате, по-добре помислете за алтернатива. За да се чувствате удобно и добре в собствената си кожа, посетете професионален шивач. Той ще може да ви посъветва коя кройка е подходяща за вас, както и материята, от която да бъде изработен тоалетът. Можете да пробвате следната визия за вашето празнично облекло – например елегантен панталон с вталена горна част и бляскав колан. Помислете за тоалет, който да покаже, че вие сте елегантни и имате вкус, но в същото време можете да бъдете и звездата на вечерта!

Свързани статии

Средната част на тялото ви е по-едра 

Когато става въпрос за тип тяло с форма на ябълка, има опции, които могат да подобрят фигурата ви. Може да опитате рокли с „А силует“, модели с имперска талия или рокли, които падат тежко надолу. Подобни модели ще създадат силует, като подчертаят бюста ви и „покрият“ средната част на тялото ви. За да подчертаете добре външния си вид, помислете за макси рокли с ръбове около областта на талията. Тези тоалети ще ви накарат да се чувствате уверени и стилни на всяко парти! Можете да съчетаете и с елегантна огърлица с висулка, която създава вертикална линия. Това ще отклони вниманието от средната част на тялото ви. Създайте ефект на издължаване, като носите висящи обици, които могат елегантно да насочат фокуса към лицето ви, като открояват чертите ви и добавят нотка привлекателност. За да завършите тоалета си, опитайте да добавите масивни гривни.

Свързани статии

Имате по-нисък ръст 

Ако имате нужда от повече сантиметри, трябва да изберете аутфит, който визуално да добави малко височина. Можете да изберете елегантна коктейлна къса рокля с дълги ръкави и да я съчетаете с нюд обувки на ток. Така ще издължите краката. Ако пък не си падате по толкова официален стайлинг, за празниците можете да изберете гащеризон от фина материя с широки крачоли. Задължително е да го съчетаете с високи обувки (може и на платформа), като крачолите трябва да покриват върховете на обувките или пък от тях да се вижда съвсем малко. Ако сте фен на последните тенденции, изберете раиран костюм. Вертикалните ивици също визуално придават няколко сантиметра отгоре. 

Стайлинг съвет: инвестирайте в оформящо бельо 

Такова бельо може да ви помогне да направите фигурата си по-стегната и да прикрие добре големия корем, паласките и по-едрите бедра. Оформящото бельо може да ви помогне да изгладите целулита и неравностите, а това ще ви даде повече увереност. Потърсете опции с висока талия, които ще оформят средната част на тялото ви, осигурявайки допълнителна опора. 

Коментирай