Мода

Кои ще са актуалните цветове в облеклото и аксесоарите тази пролет?

Включете жълтото в гардероба си 

22.03.2024г. / 13 00ч.
Мария Василева
Небесносиният цвят ще е хит. Снимка: iStock

Небесносиният цвят ще е хит. Снимка: iStock

Големите марки вече представят актуалните тенденции за пролетта и ако обичате да надниквате в социалните мрежи, със сигурност сте попадали на някои визии, които ви допадат. Ако искате да сте модерни, вижте кои ще са тренди цветовете за следващия сезон. 

Небесносиньо

Едва ли има по-лесен начин да подобрите настроението си от носенето на най-успокояващия нюанс на синьото. Водещи имена в модата използваха именно този цвят в прилепнали дизайни, които чувствено прегръщат тялото, като не липсват и модели облекла с изрязани части. Ако искате да покажете на всички модния си усет, можете да комбинирате с чанта или друг аксесоар в същия нюанс. 

Свързани статии

Черешовочервено 

Невъзможно бе да пренебрегнем модната мания по яркочервеното през последните няколко сезона. Можехме да видим червено навсякъде – от улицата, чак до червения килим. Но пролетта на 2024 г. ще донесе забележима промяна към по-дълбоки и по-пищни версии на нюанса. Модните асове смело го използват в новите си колекции и ако сте от по-смелите дами, можете да избягате от традиционните цветове и да изберете официални или ежедневни обувки в червено. 

Пастелни нюанси 

Меките, романтични пастели се завръщат този сезон, придавайки деликатна и женствена нотка на всеки гардероб. От руж розово до прахообразно синьо и лавандула, пастелните нюанси излъчват усещане за елегантност и грация. Прегърнете ефирната красота на пастелните цветове с плавни силуети, деликатни материи и фини декорации за външен вид, който е едновременно вечен и очарователен.

Пастелните нюанси са сред акцентите в новата лимитирана серия Days In Bloom на KIKO Milano. В серията фигурират меките пастелни цветове, които носят сияен блясък на лицето – нежно прасковено, романтично розово или свежо зелено направо от градината.

Чрез новата колекция можете да създадете визия, вдъхновена от красотата на свежи цветя в ранна пролет. Изберете своите цветове от палитрата Multi Faceted Eyeshadow Palette с девет интензивни, супер пигментирани нюанса, за да накарате очите ви наистина да изпъкнат. Започнете с грунда от палитрата, за да създадете равномерна тонизирана основа, след което допълнете с избраните цветни нюанси.

За да подсилите ефекта, нанесете от сенките за очи Metamorphic Eyeshadow за кремообразно, розово покритие. Супер лесни за използване, те могат да се нанасят с пръст и имат мек, сензорен ефект. След това сложете спирала за мигли Length & Definition Mascara за дълготраен 12-часов ефект и средно до силно покритие. Със супер гъвкава формула, обогатена със свежи цветя и четка, предназначена да достигне с лекота до долните мигли, това е идеалният избор за флиртуващ блясък с широко отворени очи тази пролет.

Слънчевожълто 

Сияещо и жизнерадостно, слънчевото жълто заема централно място през тази пролет. Символизиращ оптимизъм и радост, този жив оттенък добавя прилив на топлина към всяко облекло. Независимо дали става въпрос за развяваща се рокля, блейзър или шикозен аксесоар, включването на слънчевожълто в гардероба ви гарантирано ще озари деня ви. 

Тенденциите при чантите за пролет-лято 2024:

Метални акценти 

Добавете нотка блясък към гардероба си с метални акценти, които блестят. Независимо дали става въпрос за блестящо злато, искрящо сребро или преливащ бронз, металните нюанси издигат всяко облекло с доза лукс и изтънченост. Включете метални акценти във външния си вид чрез ефектни аксесоари, украсени тъкани или метални обувки за създаване на модерен тоалет, привличащ вниманието.

Нюанси на оранжево 

Оранжевите тонове, напомнящи залез, ще внесат топлина, енергия и свежест във вашия стил. Този цвят, със своята палитра, варираща от меки пастели до ярък неон, предлага забележителна гъвкавост при стилизиране. Кайсията е открояващ се нюанс този сезон. Идеален е за небрежно шик тоалети, тъй като той ще внесе нотка мекота и лекота във вашия стил.

Разгледайте предложения за рокли и материи за пролет-лято 2024:

Графит

Модата невинаги е била милостива към сивото. Но пролетта на 2024 г. идва в защита на цвета, представяйки го като по-остър и по-динамичен, отколкото може да се предположи. Можем да му се насладим в развяващи се бални поли, раирани костюми или пък миниатюрни рокли.  

Различни нюанси на зеленото 

Нюансите на зеленото бяха силно застъпени в модните ревюта за пролетта, като марките използваха цвета както в цветни блокове, така и в монохромни елементи. 

Разгледайте идеи за пролетни маникюри в зелено:

Коментирай