Мода

3 прически, които са хит за 2024 за дамите над 40

Без красива прическа няма добро настроение

06.03.2024г. / 14 49ч.
Мария Дуковска
Чарлийз Терон. Снимка: Getty images.

Чарлийз Терон. Снимка: Getty images.

Косата е ключов елемент от женската красота, ако и да не е най-важният. Когато косата ни не е в добър вид, самочувствието ни съвсем естествено пада до кота нула. Сигурни сме, че не искате да излизате от вкъщи с прическа, която не ви радва и не ви изпълва с настроение. Затова вижте кои ще са топприческите според модните стилисти за дамите, прехвърлили 40 години.

Конска опашка/стегнат кок

Светът е луд по Дженифър Лопес и нейната свежа, младолика визия, въпреки че актрисата е на 53 години. Нейният външен вид е превъзходен и много дами ѝ завиждат съвсем неприкрито. Нейна запазена марка е конската опашка или стегнатият кок. И това не е никак случайно – добре опънатата коса помага да се изгладят бръчките и линиите на кожата на лицето. Така се постига лифтинг ефект, без реално да има хирургическа намеса.

Да, прекалено опънатата коса може да причини дискомфорт, но пък не е задължително това да е всекидневната ни прическа. Достатъчно е да я прилагаме за моменти, в които искаме да изглеждаме по-млади и зашеметяващо красиви.

Свързани статии

Късо каре

Прическата къс боб или късо каре ще е сред хитовите тази година, особено при дамите, прехвърлили 40 години. Тази прическа е по-къса от типичното каре, но и не е твърде къса, тип пикси. Подходяща е за дами с права коса. 

Свързани статии

Права и възможно най-гладка коса

Много лъскава, много права, без стърчащи косъмчета, без цъфтящи краища, копринено гладка коса – това ще е сред топприческите за 2024-а! Ако сте с дълга коса, не си помисляйте да я подстригвате, а насочете усилия в поддържането и съхраняването ѝ в красив и гладък вид. Използвайте редовно маски, които да изглаждат косата, да я хидратират и подхранват, така че да се гордеете със зашеметяваща прическа.

Свързани статии

Снимки: Getty images.

Коментирай