![500 г боб
300 г картофи
100 мл доматено пюре
1 щипка сол
1 глава кромид лук
1 щипка джоджен
1 щипка магданоз
100 мл олио
1 скилидка чесън](/media/files/resized/article/654x358/b6b/bdf0b960112f6c99037b85c3f78a0b6b-cad1e5782359246c6589e20f199f70fc.jpg)
90 мин.
-
Порции: 6
Накиснете предварително боба. След това го сварете само във вода без сол. Сменете водата и кипнете наново. Към боба прибавете предварително нарязаните на кръгчета картофи. Посолете и варете за около 20 минути. Подправете с останалите подправки. Добавете доматеното пюре. Ако е прекалено кисело, добавете щипка захар. Разбъркайте. Преместете всичко в тавичка за печене.
Счукайте скилидката чесън и я добавете към боба. Прибавете и олиото. Разбъркайте добре. Печете за около 20 минути на 200-220 градуса.
Снимка: iStock
Опитайте още: