Разделете броколите на розички. Сварете ги в подсолена вода. Отцедете, охладете и пасирайте. Внимавайте да не пасирате прекалено много, за да не станат броколите съвсем като паста. Трябва да прилича на дребни оризови зърна. Смесете броколите с тахана, соевия сос, лимоновия сок. Разбъркайте.

Обелете и почистете авокадото. Нарежете го на кубчета. Запечете шамфъстъците в тиган без мазнина на слаб огън за няколко минути. Добавете ги към авокадото, което предварително сте поставили в купа за салата. Разбъркайте го със сместа с броколите. Добавете разполовените чери домати, нарязаната краставица и спанак. Добавете сол и черен пипер на вкус, може и малко зехтин.

Забележка: Ако искате можете да оставите броколите на едри розички вместо да ги пасирате на дребно. 

Снимка: iStock

Вижте още: