![300 г филе от сьомга
500 г картофи
3-4 супени лъжици зехтин
3-4 супени лъжици дижонска горчица
1-2 щипки сол
1 щипка черен пипер
кората на 1 лимон](/media/files/resized/article/654x358/472/63804521832416fc03e3911a291c7472-636e24d2dbb3ba223b0dee2733ee1043.jpg)
40 мин.
-
Порции: 4
Обелете и нарежете картофите. Овкусете ги със солта и пипера. Запечете ги за двадесетина минути в загрята на 200 градуса фурна. Междувременно разбъркайте настърганата лимонова кора и горчицата.
Извадете картофите от фурната и поставете рибата в тавата. Намажете я със сместа с горчицата. Поръсете с още малко черен пипер. Печете всичко заедно за още двадесетина минути на същите градуси.
Забележка: Можете да използвате и цели дребни пресни картофи.
Снимка: iStock
Вижте още: