![2 средно големи скумрии – добре изчистени
2-3 глави лук
1 връзка корени за супа (по избор)
1/2 кисела ябълка
2 домата или 1 чаша доматено пюре
1 щипка черен пипер
1 щипка карамфил
1 щипка сол](/media/files/resized/article/654x358/49c/2b94598a9ceec44c66e58e44bfede49c-b467280ddba8e81d1a3accd8372e3154.jpg)
40 мин.
-
Порции: 2
Рибата се нарязва на филийки с дебелина 4 – 5 см и се нарежда в тавичка. Запича се във фурна около 10 минути на 200 градуса, след това се залива със сос и се пече още около 20 минути.
Приготвяне на соса:
Ситно нарязаният лук се задушава на тих огън, към него се добавят корените за супа, ябълката и доматите, също нарязани на ситно. След завиране на продуктите се добавя ½ чаша вода и се оставя да поври още около 5 минути. След отстраняване от огъня към соса се добавят карамфилът и черният пипер.
Снимка и рецепта: Красимира Механджийска
Опитайте още: