Меню

Рибени кюфтенца с картофи на фурна

28 май 2018 | 07:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 консерва риба тон в собствен сос
2 големи картофа
1 или 2 яйца
галета
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на едро. Сварете ги в подсолена вода. След като омекнат ги извадете от водата и ги отцедете. Отцедете и рибата от соса в консервата. Намачкайте картофите с решетъчна лъжица. Смесете ги с рибата и подправките. Оваляйте ги в разбитите яйца, след това в галетата.

Оформете малки кюфтенца с ръце. Подредете ги върху хартия за печене, постлана в тава. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до зачервяване.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай