Хлебче с три вида сирена

13 юни 2017 | 14:38 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1/2 опаковка сирене рикота
150 г сирене фета
150 г моцарела
масло
1-2 яйца
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Премесете няколко пъти тестото. След това върху набрашнен плот го разстелете с пръсти и го оформете като лодка. По желание може да направите няколко малки хлебчета, вместо едно голямо. Сложете го в тавичка върху хартия за печене.

Най-напред във вътрешността му намажете рикотата, след това поръсете с натрошеното сирене фета и накрая настърганата моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 12-15 минути. Преди да изпечете хлебчето може да го поръсите с подправки по ваш избор.

Извадете тавичката от фурната и в средата на хлебчето чукнете едно яйце. Краищата намажете с малко масло и отново запечете до готовност на яйцето.

Снимки: Facebook

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай