Меню

Френски тарт с камамбер

15 март 2011 | 17:01 | Аз жената
Добави в любими
За тарта:
125 г масло
2 ч. ч. (250 г) брашно
1 ч. л. сол
1 яйце
2-3 суп. лъж. студена вода За плънката:
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. течна сметана
2 яйца
10-15 стръка спанак, задушени в 1-2 суп. лъж. олио
100 г сирене камамбер
черен пипер и сол на вкус
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Пригответе маслено тесто като в купа поставите брашното и солта, добавите нарязаното на едри парчета студено масло и енергично размесите. В края добавете яйцето и водата, до получаването на хомогенна смес. Поставете в хладилника за около 30 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса.
Разбийте яйцата с млякото и сметаната. Добавете солта и черния пипер. От тестото разстелете кора и покрийте тавичката, с ръбовете й. Използвайте 24 или 26 см диаметър тавичка, която намажете предварително с масло. Отгоре подредете спанака и нарязания на парченца камамбер. Залейте с млечно-яйчената смес и поставете във фурната. Печете около 20 минути или до зачервяване. Извадете. Поднесете топло или изстудено.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай