Меню

Масленица

16 май 2016 | 12:50 | Аз жената
1 кг брашно 
500-600 г сирене 
2 яйца 
1 пакет краве масло 
200-220 мл олио 
1 кубче мая 
1 с.л. захар 
2 с.л. оцет 
1 с.л. олио 
олио за поръсване
180 мин.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Пресяваме брашното. Добавяме маята, захарта, солта, оцета и олиото. Разбиваме двете яйца, наливаме 300-400 мл топла вода, замесваме тесто. Разделяме го на 6 части. Замесваме ги на питки, овалваме ги обилно в брашно и ги оставяме да втасат.

Разтопяваме кравето масло, прибавяме 200 мл олио. Потапяме първата питка в мазнината и я разстиламе на дъното на тава с диаметър 30 см. Поръсваме с натрошеното сирене, поливаме с олио. Затваряме с втора питка и завиваме на руло.

Така правим три рула. Усукваме ги и ги разтегляме на фитил. Подреждаме ги в тава като съединяваме краищата им. Изчакваме да втасат още 10 минути. Поливаме ги с олио и печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути.

Рецептата е участвала в конкурса „Празнично и кулинарно“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай