![1 кг брашно
500-600 г сирене
2 яйца
1 пакет краве масло
200-220 мл олио
1 кубче мая
1 с.л. захар
2 с.л. оцет
1 с.л. олио
олио за поръсване](/media/files/resized/article/654x358/53e/b82c4f9cd314a03885e99e97d0f8c53e-3637aa2ec65bf5f1a599d749b23f2836.jpg)
-
Порции: 20
Пресяваме брашното. Добавяме маята, захарта, солта, оцета и олиото. Разбиваме двете яйца, наливаме 300-400 мл топла вода, замесваме тесто. Разделяме го на 6 части. Замесваме ги на питки, овалваме ги обилно в брашно и ги оставяме да втасат.
Разтопяваме кравето масло, прибавяме 200 мл олио. Потапяме първата питка в мазнината и я разстиламе на дъното на тава с диаметър 30 см. Поръсваме с натрошеното сирене, поливаме с олио. Затваряме с втора питка и завиваме на руло.
Така правим три рула. Усукваме ги и ги разтегляме на фитил. Подреждаме ги в тава като съединяваме краищата им. Изчакваме да втасат още 10 минути. Поливаме ги с олио и печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути.
Рецептата е участвала в конкурса „Празнично и кулинарно“.
Опитайте още: