![1 кг спанак, почистен и нарязан
1 глава лук, нарязан
500 г пресни гъби, нарязани
3 супени лъжици олио
2 чаши извара
2 супени лъжици босилек
2 яйца
1 чаша сирене
¾ чаша масло, разтопено
1 пакет кори за баница](/media/files/resized/article/654x358/b0f/91201a0fe7335704fd5589856d059b0f-c77b8bf35ad38154074e1ece0ff778ea.jpg)
90 мин
-
Порции: 10
Задушете леко спанака, докато омекне. В тиган на средна температура запържете лука и гъбите. Добавете към тях и спанака и разбъркайте. В купа разбийте яйцата. В тях разбъркайте изварата, сиренето и босилека.
Намажете тава за печене с маслото. Постелете един пласт кори за баница на дъното на тавата. Намажете с масло. Поръсете с плънка. Покрийте с втори пласт кори и отново намажете с масло. Повторете това, докато подредите всички кори и плънката свърши. Не е нужно да подреждате лист по лист корите. Разделете ги на 5-6 пласта.
Печете за 1 час в загрята на 180 градуса фурна или до златистокафяво.
Снимка: iStock
Вижте още: