Той

Защо мъжът казва първи „Обичам те“?

06.06.2011г. / 10 15ч.
Аз жената
Защо мъжът казва първи „Обичам те“?

Спомняте ли си кой каза първи „ обичам те“? Вие или той? Според изследване при 2/3 от двойките мъжът първи се обяснява в любов. Според психолозите мотивацията на мъжа да каже тези две магически думи е по-различна от тази на жената. Той иска да ви накара да правите по-скоро секс, а вие сте традиционалистка и чакате той първи да признае чувствата си (страх ви е вие да го кажете първа и първо искате да го пробвате в леглото).

Поведението на съвременните хора все още има здрава връзка с поведението на първите човеци. Мъжете са „програмирани“ да разпространяват семето си, а жените да избират здрав и подходящ партньор. Тогава забременяването, износването на бебето и предпазването на новороденото не е било лесно и бъдещата майка трябвало да избере мъж, за който е сигурна, че ще защити нея и поколението. Мъжът от друга страна нямал притеснения относно рисковете на бременността, така че сексът не го притеснявал.

Хилядолетия по-късно тези праисторически стереотипи продължават да диктуват социалното ни поведение. Мъжете разкриват чувствата си, за да обвържат жената и да получат секс, а тя вижда секса като част от нещо по-голямо – вярност и моногамия и за това казва, че го обича след акта.

Тези различни нужди биха могли да усложнят отношенията между партньорите, както в началото на връзката, така и по-късно. В началото на връзката тя използва секса за да установи обвързване, докато той може просто да търси забавление за една вечер.

В по-дългите връзки мъжът обикновено иска секс, за да се почувства близък до своята любима, докато тя реагира точно на обратно. Ако няма секс, той спира да показва привързаност, което пък я кара да го желае по-малко.

Всъщност по-важното е да си казвате често, че се обичате, а не да се дебнете кой първи ще се издаде или да броите кой колко пъти го е казал.

Прочетете още:

Коментирай