Меню

Домашни соленки с кашкавал и сирене

26 февруари 2017 | 07:40 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
3 чаши брашно

200 г масло

6 яйца

1 кофичка кисело мляко

1 щипка сол

1 чаена лъжичка сода

200 г краве сирене

100 г кашкавал

жълтък за намазване
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

3 от яйцата се разбиват с миксер и се смесват с киселото мляко. Разтопете маслото и до добавете бавно към сместа като разбърквате непрекъснато. Замесете тесто. След като стане стегнато и еластично, премесете го с ръце. Разделете го на две топки и ги разточете на две дебели кори.

Останалите 3 яйца се разбиват с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Едната кора се постила в тавичка, а върху нея се разпределя плънката. Отгоре се поставя другата кора. Намазва се с жълтъка за блясък.

Печете в загрята на 200-220 градуса фурна до зачервяване. Извадете и след като изстине малко, нарежете сиренките на малки квадратни хапки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай