Семейство

4 знака, че детето ви е разглезено

06.04.2012г. / 15 03ч.
Аз жената
4 знака, че детето ви е разглезено

Всеки родител иска детето му да е добро, послушно, интелигентно и т. н. и определено не иска то да е разглезено и да се чуди как да излезе на глава с него. Опитайте се да се дистанцирате и разберете дали вие, таткото, баба или дядо не сте прекалили с глезенето:

1. То се страхува или е свръх емоционално. Причината е, че детето усеща, че живее без ясно поставени правила. Всеки има нужда да знае какво може и не може да прави, в противен случай ще настъпва хаос.

2. Вие се чувствате безпомощен, ядосан, нямате контрол върху ситуацията. Всеки родител е преживявал такива моменти, дори по няколко пъти на ден в зависимост от периода на развитие на детето. Не е нещо ненормално, дори напротив – в реда на нещата е, защото отглеждането и възпитанието на малък човек винаги е предизвикателство. Обърнете внимание обаче дали това е моментно състояние или се чувствате така през по-голямата част от времето, което прекарвате с детето си. Ако е второто – нещо трябва да се промени.

3. Детето не спи добре. В случай, че често се буди нощем, ляга си късно, спи му се през деня, следва да промените часа на лягане и ставане, както и да промените дневния режим.

4. Не можете да гледате детето си разстроено – къса ви се сърцето да гледате детето си да плаче и с цялото си същество искате да го гушнете и успокоите.

Очаквайте продължение „Как да превъзпитаме разглезеното дете“.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай