Семейство

6 начина да заобичам свекърва ми

08.06.2012г. / 10 37ч.
Надежда Маринова
6 начина да заобичам свекърва ми

Медитация и дипломация са сигурни начини да заобичате свекървата.

Както знаем, чувствата са взаимни – и обичта, и омразата са заразни. Много лесно се говори против майката на мъжа – тя досажда, натрапва се, постоянно дава съвети, ревнува ви и още, и още. Да, всичко това е тя – но е въпрос на гледна точка, за да я приемете като човек със собствен характер и да заявите вашите правила във вашия дом и вашето семейство.

1. Моят дом е моята крепост
Аз съм господарката. На гости се идва след предварително обаждане и уточнение за ден и час.

2. Приемам съвети всякакви
Приемам всякакви съвети, но не обещавам да ги изпълнявам. Или приемам съвети, само когато ги поискам. Става дума за готвене, рецепти за любимите ястия на сина й, пазаруване, гладене на мъжките ризи, бебешка козметика и т. н.

3. Уважавам свекървата, както уважавам майка си
Все пак и тя е майка, и тя е деца раждала, и тя е човек – с положителните и отрицателните си качества.

4. Детето е мое
Тоест на мен и на мъжа ми. Ние като родители имаме думата за възпитание и хранене. Свекърва ми и свекър ми могат да прекарват колкото искат време с детето, но само ако спазват нашите правила и не подкопават авторитета ни.

5. Дипломация
Да не казвам подмазвачество, дипломация е хубава дума. Разберете какво обича, хоби, страсти – и ги използвайте в идеи за подаръци по различни поводи. Дори и не съвсем искрени, всеки подходящ подарък ще зарадва получателя.

6. Медитация
Когато дипломацията не помага, идва медитацията. Седнете на дивана, затворете очи и „Оммм!" – всичко скоро ще се оправи. Ще видите, че медитацията помага дори в споровете снаха-свекърва.

Все пак имайте едно наум и не допускайте майката на мъжа си много близо до вас, не й споделяйте всичко, не искайте мнението й за щяло и нещяло. Така ще запазите личната и на семейството си независимост. Най-важното правило е: всяка жаба да си знае гьола!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Супер, само трябва да го прочетат свекървите.Един ден и аз ще стана "свекървище", горката снаха, дано не съм много наставляваща и най-добре да живеят по-надалеч от мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар