Семейство

Как да впечатлим родителите на любимия

Кой е по-стресиран на първата ви среща – бъдещите ви свекър и свекърва или вие?

06.12.2012г. / 11 01ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Вече сте с мъжа на мечтите си, всичко върви по вода и идва моментът, в който трябва да се запознаете с родителите му, преди да им обявите, че имате намерение да сключите брак. Примерно! Втори опит за първо най-добро впечатление няма, затова при запознанството с родителите на любимия дайте всичко най-добро от себе си. Неловкото мълчание, гребването с вилица в супата, задавянето с последната глътка, изпускането на ножа... това са неизбежни ситуации, така че не се стресирайте. Бъдещите свекър и свекърва са не по-малко стресирани от вас.

Свързани статии

Не закъснявайте. Само кралиците са на принципа „Не аз закъснявам – останалите подраняват.“ Вярно, вие сте специалният гост, но пък и най-уязвимият и този, който ще бъде „изпитан“ в качеството си на претендент за нечий син.

Не се появявайте с празни ръце. Хората, разбира се, няма да настояват да знаят каква е зестрата ви и дали ще ви купуват с бикове или крави. Материалната част е колкото важна, толкова и пренебрежима, особено ако личността ви е приветлива, но най-обикновеното стъпване на чужд праг предполага елементарни жестове. Като поднасянето на кутия бонбони например.

Внимавайте как се обличате. Не сме тръгнали на конкурс за красота, затова оставете роклята с шлейфа и 13-сантиметровите токчета за други поводи. Разбира се, не трябва да изневерявате на стила си на обличане, защото така няма да сте откровени нито пред себе си, нито пред любимия, нито пред техните. Строга рокля, не прекалено екстравагантни обувки, елегантно сако.

Речта – инструмент, служещ както за добро представяне, така и за издънки. Подбирайте внимателно думите, които имате намерение да използвате, и начина, по който ще ги наредите. Трябва да сте откровена, но не и твърде открита. Разказвайте уместни истории и не правете прибързани коментари, за да не съжалявате. Споменаването на бивши гаджета... по-добре не.

Слушайте внимателно, усмихвайте се, бъдете дружелюбни, предложете помощ при вдигането на масата – типичните начини да покажете добро възпитание. Помнете – бъдете семпли, но изискани в постъпките си. Бъдете себе си – преструването няма да доведе до нищо добро.

Коментирай