Семейство

Грешките, които младите допускат

Или кога е време да пораснем

05.12.2013г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Стресират се от неща, които не могат да променят.

Хората казват, че 20-те са много хубав, но и същевременно много труден момент от живота. Не е лесно да гледаш с позитивизъм към бъдещето, да се отърсиш от стреса, когато в настоящето нещата не вървят добре. Как да избереш правилния път, когато нямаш ясновидски способности? Прекаленото фокусиране върху амбициите и целите може да е добре за вашето бъдеще, но не забравяйте, че животът може да се промени за части от секундата! Така че, намерете утеха в нещата, с които се занимавате тук и сега, а един ден съдбата ще ви се усмихне.

Не правят безопасен секс.

Важно е да се изясни, че всеки възрастен човек, независимо дали е на 18 или 81, има правото да прави секс с когото си иска и както си иска. Важно е единствено това удоволствие да се практикува безопасно! Става дума за живота ви! Ако не сте готови да отгледате дете на 18, бъдете особено внимателни. Взимайте интелигентни решения. Не забравяйте и уважението към другия човек. Обръщайте внимание и на животозастрашаващите болести, с които може да се „почерпите“ още в невръстните си години. Един миг небезопасно удоволствие може да ви съсипе живота.

Не са отворени за любовта.

Според някои животът не се върти около любовта. А за други тя е всичко. Непрекъснатото търсене на любовта осмисля живота. Той е несъмнено по-хубав, когато сте заобиколени от хора, които ви обичат и ги е грижа за вас.

Мислят си, че знаят всичко.

Хубаво е да осъзнаете, че от позицията си на 20-годишни нямате особено богат житейски опит и е добре да се опитате да овладявате самочувствието си. В общи линии може да се каже, че не знаете почти нищо за живота, колкото и да ви е неприятно да го чувате постоянно от родителите си. Ако демонстрирате прекалено самочувствие и на работното място, това може да ви пречи за бъдещото ви развитие нагоре по кариерната стълбица.

Коментирай